Morega neagă că ar avea vreo legătură cu contractele încheiate de firma fiului lui Păcuraru

Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că nu are nicio legătură cu contractele pe care firma fiului ministrului Muncii, Paul Păcuraru, le-a încheiat cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi cu complexurile energetice de la Turceni şi Rovinari.

1 afișare
Imaginea articolului Morega neagă că ar avea vreo legătură cu contractele încheiate de firma fiului lui Păcuraru

Morega neagă că ar avea vreo legătură cu contractele încheiate de firma fiului lui Păcuraru

Morega a spus că se bucură "extraordinar de mult" că premierul Călin Popescu Tăriceanu a decis să trimită Corpul de Control al Guvernului în Gorj pentru a clarifica situaţia ministrului Muncii, Paul Păcuraru.

Liderul liberalilor gorjeni susţine că el nu are nicio implicare nici în afaceri derulate în minerit şi energie, şi nici nu l-a ajutat pe fiul ministrului Muncii cu vreun contract. El a menţionat că firma lui Păcuraru - junior derula contracte de perfecţionare a personalului de mai mulţi ani.

Dan Ilie Morega spune că acest nou dosar în care el şi ministrul Muncii sunt cercetaţi de către procurorii anticorupţie nu este decât un dosar al noii "poliţii politice".

"Este inadmisibil să fabrici minciuni şi să le prezinţi ca adevăruri. Eu am aflat că firma respectivă a participat la nişte licitaţii pe la SNLO şi complexuri pe la trei-patru luni după încheierea acestora. Mă întreb, retoric, care-i luarea de mită şi care-i darea de mită pentru că eu cu domnul ministru nu m-am văzut mai bine de un an. Consider că acţiunea aceasta este o comandă politică a băieţilor deştepţi pe care i-am împiedicat să falimenteze mineritul şi energia din Gorj, iar noua poliţie politică nu face prin asta decât să acţioneze pentru a distruge imaginea unor lideri centrali şi locali ai PNL", afirmă Morega.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că a trimis în Gorj inspectori ai Corpului de Control al Guvernului pentru a face verificări în legătură cu acuzele care îi sunt aduse ministrului muncii Paul Păcuraru.

Ministrul Muncii, liberalul Paul Păcuraru, a declarat, vineri, că a fost citat la DNA pentru săptămâna viitoare, fără a preciza data la care va fi audiat. El a spus că a văzut referatul procurorului prin care cerea Preşedinţiei avizul pentru începerea urmării penale în ceea ce-l priveşte şi a susţinut cu tărie că respectivul document nu conţine practic nimic incriminator la adresa lui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici