Mukhles Omar neagă că ar fi cerut ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat, cu o săptămână, discutarea cererii de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara în dosarul lui Mukhles, unul dintre fraţii lui Omar Hayssam, până atunci urmând să se clarifice cine a făcut solicitarea după ce, marţi, avocaţii nu şi-au însuşit-o.

4 afișări
Imaginea articolului Mukhles Omar neagă că ar fi cerut ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara

Mukhles Omar neagă că ar fi cerut ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara

Mukhles Omar nu s-a prezentat, marţi, la Tribunalul Bucureşti, urmând să se prezinte în faţa instanţei la termenul din 9 octombrie, deoarece este necesar să-şi susţină personal retragerea plângerii.

Pe de altă parte, avocatul Carmen Omar a declarat în faţa instanţei că acesta îşi retrage contestaţia prin care solicită ridicarea interdicţiei, deoarece nu şi-o însuşeşte. Totodată, Carmen Omar a arătat că nu ştie cine a făcut această cerere.

"Nu am mandatat pe nimeni să facă această cerere în instanţă. Mai mult decât atât, el nu îşi recunoaşte semnătura. Din acest motiv, va face şi o plângere penală împotriva persoanei care a semnat această cerere în locul său", a declarat Carmen Omar.

Mukles este urmărit penal în legătură cu infracţiunile economice comise în cadrul unui grup organizat condus de Hayssam şi din care făcea parte şi un alt frate, Mohamad, dar şi în legătură cu fuga lui Hayssam din ţară. În acest ultim caz, Mukhles este acuzat că, alături de un alt fratele al său, Mahmoud şi de armatorul Mustafa Tartoussi, în perioada 23 iunie - 30 iunie 2006, l-ar fi ajutat pe Hayssam să iasă fraudulos din România, deşi toţi trei ştiau că acesta a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unor acte de terorism, prin organizarea şi finanţarea operaţiunii de răpire a celor trei jurnalişti români din Irak. Mahmoud şi Tartoussi au şi ei interdicţie de a părăsi ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici