Mureşan: Materialul difuzat de TVR a venit de la Cotroceni

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan a declarat, joi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că materialul difuzat la televiziunea publică în care apare el şi Decebal Traian Remeş a venit de la Cotroceni, şi nu de la DNA.

1 afișare
Imaginea articolului Mureşan: Materialul difuzat de TVR a venit de la Cotroceni

Mureşan: Materialul difuzat de TVR a venit de la Cotroceni

"Materialul nu a pornit de la DNA. Este un material pe care nu şi-l asumă nimeni, cu cine să mă lupt? (...) Filmul vine de la Cotroceni. Astăzi ar fi trebuit să mă duc la Televiziunea Publică, că ei mă acuză! DNA-ul nu mi-a arătat deocamdată niciun film", a declarat Mureşan după întâlnirea cu procurorii anticorupţie.

Mureşan a susţinut în faţa ziariştilor că în noaptea de 6 spre 7 octombrie procurorii au încercat să îl "lichideze fizic". "Aceasta a fost încercarea din 6 spre 7 octombrie, noaptea când am fost reţinut de procurorii DNA. Au vrut să mă lichideze fizic", a spus Mureşan, explicând că el suferă de o boală şi avea nevoie de tratament medical mai complex.

Fostul ministru a adăugat că procurorii nu au reuşit până în acest moment să copieze fişierele din cele două calculatoare ridicate în timpul percheziţiei de la domiciliul său.

Ioan Avram Mureşan s-a prezentat, joi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat de procurori pentru audieri. Mureşan a ajuns la sediul DNA în jurul orei 9.30, fiind însoţit de fiul lui şi de avocat.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări faţă de Ioan Avram Mureşan pentru complicitate la săvârşirea a două infracţiuni de cumpărare de influenţă prevăzute de articolul 61 din Legea 78/2000 privind fapte de corupţie şi faţă de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru săvârşirea a două infracţiuni de cumpărare de influenţă.

Mureşan este cercetat în stare de libertate, Curtea de Apel Bucureşti respingând cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a acestuia, instanţa menţinând în cazul fostului ministru al Agriculturii măsura interdicţiei de a părăsi localitatea pe perioada cercetărilor.

Mureşan ar putea fi şi el suspendat din Partidul Naţional Ţărănesc Creştin - Democrat (PNŢCD), la sfârşitul săptămânii, ca urmare a scandalului în care este implicat alături de fostul ministru Decebal Traian Remeş şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, anunţul fiind făcut de preşedintele partidului, Marian Miluţ.

TVR a difuzat, miercurea trecută, în jurnalul de la ora 19.00, imagini de la o întâlnire a ministrului Agriculturii de la acea dată, Decebal Traian Remeş, cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeş, precum şi înregistrări audio referitoare la licitaţii. TVR a anunţat, joi, în jurnalul de la ora 19.00, că nu va mai difuza partea a doua a materialului referitor la cazul Remeş, ca urmare a unei scrisori primite de la preşedintele-director general al Televiziunii publice, Alexandru Sassu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici