Octavia Spineanu Matei, candidatul României pentru funcţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene

  • Judecătorul Octavia Spineanu Matei este candidatul României pentru a deveni judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, a transmis, vineri, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
1115 afișări
Imaginea articolului Octavia Spineanu Matei, candidatul României pentru funcţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene

Potrivit CSM, În conformitate cu prevederile art. 5, alin. (2) – (4) din Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (Procedura de selecţie), aprobată de Guvernul României, prin Memorandum, la data de 9 iulie 2020, Comisia de selecţie s-a întrunit în perioada 21 – 22 octombrie 2020, prin mijloace de comunicare la distanţă, în vederea audierii candidaţilor selectaţi pentru etapa interviului, a decis ca Octavia Spineanu Matei să fie candidatul României pentru funcţia de judecător al CJUE.

Prima propunere de rezervă este Cristian Daniel Oană, iar a doua propunere de rezervă este Răzvan Horaţiu Radu.

Propunerile, însoţite de dosarele de candidatură ale persoanelor aflate pe lista scurtă, vor fi comunicate Guvernului, spre aprobare, potrivit CSM.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici