Ohanesian: Casarea condamnării lui Munaf, o decizie bună, dar motivată complet aiurea

Ovidiu Ohanesian, unul din cei trei jurnalişti români răpiţi în Irak, a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că decizia de casare a condamnării la moarte a lui Mohammad Munaf este una corectă, însă motivaţia ei - piederea unor acte - este "complet puerilă" şi "aiurea".

16 afișări
Imaginea articolului Ohanesian: Casarea condamnării lui Munaf, o decizie bună, dar motivată complet aiurea

Ohanesian: Casarea condamnării lui Munaf, o decizie bună, dar motivată complet aiurea (Sursa: Mediafax Foto)

Curtea de Apel irakiană a anulat condamnarea la moarte a lui Munaf deoarece documentele care au stat la baza acesteia - o transcriere a mărturiei lui Munaf şi declaraţiile scrise ale martorilor - nu mai pot fi găsite, a informat, sâmbătă dimineaţă, National Public Radio.

"Este o aiureală, o prostie. Documentele despre care se face vorbire există la dosarul răpirii noastre, la instanţa din România. Le avem noi în dosar. Este cea mai mare minciună şi cea mai mare prostie", a spus Ohanesian.

El a opinat că, pentru salvarea lui Munaf - care este şi cetăţean american - au intervenit Statele Unite, care au considerat că o condamnare la moarte a acestuia ar fi prea mult pentru modul în care el a fost implicat în povestea răpirii.

"Probabil au considerat că e prea puţin ce a făcut ca să merite o condamnare la moarte", a spus Ohanesian.

Totuşi, acesta s-a declarat "de acord" cu casarea sentinţei capitale în cazul fostului său ghid, arătând că astfel "există şansa" ca Munaf să depună mărturie în faţa justiţiei româneşti.

"E o chestie bună, totuşi. Cred că ar fi fost o crimă inutilă. Munaf a fost doar un pion, dar el ştie foarte, foarte multe, şi o mărturie a sa ar putea cutremura scena politică şi viaţa publică românească, pe unde circulă, liberi, adevăraţii organizatori ai răpirii", a conchis Ohanesian.

Avocaţii lui Mohammad Munaf au anunţat Curtea Supremă a Statelor Unite că o Curte de apel irakiană a anulat condamnarea la moarte a acestuia, pronunţată într-un proces privind răpirea a trei ziarişti români în Irak, a anunţat National Public Radio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici