Patru din cei nouă condamnaţi în dosarul Cămătarilor, deja ridicaţi de poliţişti

Patru din cele nouă persoane, condamnate definitiv în dosarul Cămătarilor dar care au fost judecate în libertate, au fost deja reţinute de poliţiştii bucureşteni şi vor fi repartizate în mai multe penitenciare, au informat, vineri, surse judiciare.

271 afișări
Imaginea articolului Patru din cei nouă condamnaţi în dosarul Cămătarilor, deja ridicaţi de poliţişti

Cei condamnaţi definitiv în dosarul Cămătarilor pot fi încarceraţi, mandatele fiind trimise Poliţiei (Sursa: Mediafax Foto)

Cei care au fost deja ridicaţi de poliţişti, în baza documentelor judiciare ale Tribunalului Bucureşti, sunt Cristian Gheorghe zis "Mască", Sorin Popa, Laurenţiu Roman şi Cristian Cârstoiu.

"Îi vom căuta şi pe ceilalţi, iar cei deja reţinuţi vor fi repartizaţi la diferite penitenciare", au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, surse din Poliţia Capitalei.

Tribunalul Bucureşti a înaintat, joi, actele de executare a pedepselor pentru inculpaţii din dosarul Cămătarilor care au fost judecaţi în stare de libertate către Serviciul Urmăriri al Poliţiei Capitalei, poliţiştii bucureşteni având misiunea de a-i găsi pentru a-şi ispăşi pedepsele.

Serviciul de Executări Penale al Secţiei I penală din cadrul Tribunalului Bucureşti a comunicat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că a transmis Poliţiei Capitalei documentele referitoare la pedepsele definitive ale celor judecaţi în libertate în dosarul Cămătarilor.

Astfel, conform documentelor întocmite de instanţa bucureşteană - care preia pedepsele din hotărârea definitivă pronunţată de instanţa supremă în acest dosar - Bogdan Rohat a fost condamnat la zece ani de închisoare, Laurenţiu Cozma a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de detenţie, Cristian Gheorghe, zis Mască, şi Claudiu Sorin Popa au primit câte şapte ani de închisoare, Victor Roberto Anghel şi Tatiana Ceremuş au primit câte patru ani de închisoare, Alexandru Cârstoiu va sta închis trei ani şi jumătate, Laurenţiu Roman a fost condamnat la trei ani de închisoare iar Ion Lungu va sta în închisoare doi ani şi jumătate.

Fraţii Vasile şi Ion Balint, cunoscuţi drept Sile şi Nuţu Cămătaru, mama acestora, precum şi alte rude din clanul acestora au fost condamnaţi definitv, marţi, la pedepse cu închisoarea pentru sechestrarea de persoane, înşelăciune şi proxenetism.

Conform actului de acuzare, în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, Sile Cămătaru, cămătarul Silviu Dudiţă, Florin Grigore, Ion Lungu, Adrian Panduru, Laurenţiu Roman şi Irina Elena Cerga - toţi făcând parte dintr-un grup organizat - l-au jefuit pe Shaul Peleg de mai multe bunuri (bijuterii, ceas, medicamente, 13.000 de dolari, 20 de milioane de lei şi o geantă din piele cu ustensile speciale pentru determinarea calităţii pietrelor preţioase). Sile Cămătaru şi acoliţii săi au susţinut că sunt lucrători de poliţie şi au uzat de forţă pentru a-l determina pe Peleg să-i însoţească, informa Ministerul Public.

Procurorii afirmă că gruparea avea ca principale preocupări acordarea de împrumuturi cu dobândă (cămătărie), acţiunile de recuperare de datorii reale sau pretinse - prin sechestrare, lovire sau şantaj -, precum şi pretinderea de taxe de protecţie sau "aşa-zise amenzi" de la diferite persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici