PICCJ neagă existenţa la sediul său a unui terminal al SRI

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) neagă existenţa la sediul său a unui terminal al Serviciului Român de Informaţii, dezminţind declaraţiile ofiţerilor superiori SRI făcute în faţa comisiilor parlamentare privind procedurile de interceptare telefonice.

2 afișări
Imaginea articolului PICCJ neagă existenţa la sediul său a unui terminal al SRI

PICCJ neagă existenţa la sediul său a unui terminal al SRI

Potrivit cotidianului Gardianul, generalul Gheorghe Zamfir a recunoscut, în faţa Comisiei parlamentare "Voiculescu" că SRI de fapt nu mai este singurul care înregistrează convorbiri telefonice, printr-un suport tehnic, acest atribut fiind dat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorism (DIICOT), SIE şi Direcţiei Generale de Informaţii din Ministerul de Interne.

Aceeaşi declaraţie a fost dată de generalul Zamfir şi în faţa Comisiei senatoriale "Diaconescu", au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare, Comisia urmând să-şi finalizeze curând raportul privind procedurile de interceptare.

Biroul de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Parchet în cadrul căruia funcţionează DIICOT şi DNA) a comunicat, pentru MEDIAFAX, că PICCJ "nu realizează interceptări ale convorbirilor sau comunicărilor efectuate prin telefon sau prin orice mijloace electronice de comunicare, nu are nicio conexiune din punct de vedere tehnic cu SRI şi nici nu deţine un astfel de sistem".

Sursa citată respinge acuzaţia potrivit căreia ar fi "notorietate existenţa unui terminal al SRI pentru interceptări".

Surse judiciare susţin însă că DNA are un astfel de terminal, iar prin sistem STS sunt transmise de SRI către procurorii DIICOT fişiere securizate privind informaţiile necesare în derularea anchetelor.

În 12 iulie, Direcţia Naţională Anticorupţie recunoştea, printr-un comunicat, că face interceptări şi că interceptarea convorbirilor telefonice efectuate de DNA în timpul unor anchete penale s-a efectuat cu respectarea prevederilor legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici