Pregătiri pentru deschiderea Comandamentului NATO la Sibiu

  • Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est al NATO va funcţiona din acest an la Sibiu.
  • Reprezentanţii comandamentului au avut în aceste zile întâlniri cu autorităţile locale pentru pregătirea dislocării structurii militare la Sibiu.
5031 afișări
Imaginea articolului Pregătiri pentru deschiderea Comandamentului NATO la Sibiu

Pregătiri pentru deschiderea Comandamentului NATO la Sibiu

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu, conducerea Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (HQ MNC-SE) a fost prezentă la Sibiu şi s-a întâlnit cu reprezentanţi ai instituţiilor din administraţia locală, precum şi din mediul privat din zonă, în vederea pregătiri condiţiilor optime necesare dislocării structurii militare a NATO în garnizoana Sibiu, în cursul acestui an.

Comandantul HQ MNC-SE, generalul maior Tomiţă-Cătălin Tomescu, însoţit de comandantul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, generalul de brigadă Ghiţă Bârsan, s-au întâlnit cu primarul Sibiului, Astrid Fodor.

„Cu toţii dorim ca Sibiul să fie cât mai bine pregătit pentru integrarea personalului militar român şi străin care se va încadra în funcţii în acest Comandament, precum şi a familiilor acestora. În egală măsură, am exprimat în cadrul discuţiilor întreaga deschidere a Primăriei Sibiu în ceea ce priveşte colaborarea cu conducerea Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est”, a spus primarul.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirilor au vizat aspecte legate de implicaţiile deschiderii acestui Comandament NATO asupra comunităţii locale din punct de vedere socio-economic şi identificarea oportunităţilor de cooperare la nivel local.

Consiliul Suprem de Apărare al Ţării a aprobat în 16 aprilie 2020 constituirea, pe teritoriul României, a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est al NATO în Garnizoana Sibiu, cu dislocarea temporară a acestei structuri în capitala ţării, Bucureşti.

„HQ MNC-SE este cel mai nou comandament de nivel de corp de armată care va face parte din structura de forţe ale NATO. Comandamentul parcurge în prezent etapele de dezvoltare în vederea atingerii capacităţii operaţionale iniţiale (IOC) potrivit standardelor NATO, pentru a fi în măsură să apere şi să descurajeze orice agresiune la adresa Alianţei în regiune”, a transmis Primăria Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici