Procesul primarului Falcă, amânat

Procesul în care primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, este acuzat de fapte de corupţie a fost amânat, marţi, pentru a treia oară, după ce avocatul său a invocat excepţii de neconstituţionalitate, spunând că procesul nu este echitabil pentru clientul său.

1 afișare
Imaginea articolului Procesul primarului Falcă, amânat

Procesul primarului Falcă, amânat

Falcă s-a prezentat pentru prima dată în faţa instanţei de judecată a Tribunalului Arad, alături de avocatul arădean Gheorghiţă Mateuţ. Acesta din urmă a cerut o nou amânare, pe motiv că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să se pronunţe asupra cererii lui Falcă de strămutare a procesului în alt judeţ.

Judecătorul nu a admis motivaţia, însă a aprobat totuşi amânarea procesului, dar la solicitarea procurorului. Aceasta, după ce Mateuţ a invocat excepţii de neconstituţionalitate.

“Am atacat texte procedurale care pun în mare dificultate realizarea unui proces echitabil. Procurorul a cerut timp pentru studierea legii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gheorghiţă Mateuţ.

Avocatul lui Falcă a explicat şi de ce a cerut strămutarea procesului: “Am considerat că imparţialitatea judecătorilor din raza circumscripţiei teritoriale a Curţii de Apel Timişoara ar fi ştirbită din cauza funcţiei inculpatului, care este primarul municipiului Arad, implicat într-o serie de controverse în media locală”.

Instanţa arădeană a decis, marţi, amânarea procesului pentru 10 ianuarie, la ora 10.00.

Procesul de corupţie al primarului Falcă a început în 16 noiembrie, cu o amânare solicitată atât de primar, cât şi de ceilalţi inculpaţi din dosar, dar şi de Consiliul Local Municipal, considerat de procurori ca fiind parte vătămată. O nouă amânare a fost decisă la 4 decembrie, tot la solicitarea CL. La această şedinţă de judecată, instanţa a aflat că avocatul primarului a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie strămutarea procesului în alt judeţ.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici