Procurorii vor un termen mai scurt pentru propunerea de arestare a lui Tartoussi

Curtea de Apel Bucureşti a decis să judece, pe 29 noiembrie, cererea procurorilor DIICOT de preschimbare a termenului de judecată a propunerii de arestare preventivă pe numele armatorului Mustafa Tartoussi - cel care l-ar fi ajutat pe sirianul Omar Hayssam să fugă din România.

1 afișare
Imaginea articolului Procurorii vor un termen mai scurt pentru propunerea de arestare a lui Tartoussi

Procurorii vor un termen mai scurt pentru propunerea de arestare a lui Tartoussi

Iniţial, magistraţii Curţii de Apel deciseră, vinerea trecută, să judece cererea procurorilor de arestare preventivă pe numele lui Tartoussi pe data de 10 decembrie. Nemulţumiţi de termenul acordat, procurorii au depus la dosarul cauzei o cerere în care solicită aceleiaşi instanţe să devanseze data de judecată a cererii de arestare.

Astfel, CAB a stabilit că cererea de devansare făcută de procurori va fi luată în discuţie în 29 noiembrie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CAB, judecătorul Pavel Filip, de abia după ce instanţa va admite această cerere se va stabili un termen de judecată pentru discutarea propunerii de arestare a lui Tartoussi, care poate fi în aceaşi zi sau ulterior.

Avocatul lui Mustafa Tartoussi, Ionel Haşotti, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că nu a fost înştiinţat de cererea de preschimbare a termenului de judecată făcută de procurori şi că nu a fost citat. "Voi fi acolo. Şedinţa va fi publică, pentru că ceea ce fac procurorii este un circ. Nu ştiu ce motive au fost invocate de procurori, de fapt au fost inventate", a afirmat acesta.

Tot avocatul Ionel Haşotti mai spune că va face o cerere de declinare a judecării dosarului. "Competenţa pentru acest dosar nu îi revine Curţii de Apel Bucureşti, ci instanţei din Constanţa. Avem vreo cinci decizii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în acest sens", a susţinut avocatul. "Nu Curtea de Apel trebuie să discute dosarul pe fond", a precizat el.

Totodată, Hasotti a mai spus că Tartoussi este în ţară şi va fi prezent la proces.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici