Raportul CE privind reforma justiţiei din România şi Bulgaria, la 31 ianuarie

Raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România şi Bulgaria în implementarea reformelor din justiţie va fi publicat la 31 ianuarie, informează site-ul Novinite.com.

1 afișare
Imaginea articolului Raportul CE privind reforma justiţiei din România şi Bulgaria, la 31 ianuarie

Raportul CE privind reforma justiţiei din România şi Bulgaria, publicat la 31 ianuarie

Rapoartele sunt în curs de pregătire, a declarat Friso Roscam Abbing, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Justiţie şi Securitate, Franco Frattini, exprimându-şi speranţa că acestea vor fi date publicităţii la 31 ianuarie.

Raportul este preliminar şi nu nu va conţine concluzii privind procesul de reforme din cele două ţări. Decizia referitoare la o eventuală declanşare a clauzei de salvgardare va fi conţinută în raportul care va fi publicat în iunie.

"În cazul României, limbajul va fi destul de dur în ianuarie, având în vedere că nu au existat îmbunătăţiri în lupta împotriva corupţiei", au declarat luna aceasta surse din cadrul Comisiei Europene citate de site-ul EUexpands.

Potrivit sursei citate, Bulgaria ar putea scăpa de sancţiuni pe viitor, dacă îşi va continua eforturile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici