Republica Moldova, o piaţă din ce în ce mai efervescentă investiţional. Casa de Avocatură ONV LAW se extinde la Chişinău şi vizează afaceri de 2.5 mil. EUR în 2024

  • Casa de Avocatură ONV LAW îşi extinde serviciile de consultanţă pe pieţe internaţionale, lansând o nouă subsidiară la Chişinău. Pentru anul 2024, casa de avocatură vizează o cifră de afaceri cumulată de peste 2,5 mil. EUR.
  • “Efervescenţa investiţiilor străine din Republica Moldova a adus o creştere de 50% a volumelor în 2022 faţă de 2021, potrivit statisticilor Băncii Naţionale a Moldovei *, iar în 2023, observăm că acestea s-au menţinut pe un trend pozitiv” - Radu Nemeş, Managing Partner ONV LAW.
  • Republica Moldova va avea acces la finanţări europene în valoare totală de peste 2,5 mld. EUR în următoarea perioadă, prin Mecanismul de Interconectare al Europei, pentru proiecte majore de infrastructură sau de digitalizare.
85 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova, o piaţă din ce în ce mai efervescentă investiţional. Casa de Avocatură ONV LAW se extinde la Chişinău şi vizează afaceri de 2.5 mil. EUR în 2024

Republica Moldova, o piaţă din ce în ce mai efervescentă investiţional. Casa de Avocatură ONV LAW se extinde la Chişinău şi vizează afaceri de 2.5 mil. EUR în 2024

Cu o prezenţă recunoscută pe piaţa din România, casa de avocatură ONV LAW îşi extinde serviciile de consultanţă pe pieţele internaţionale, lansând o nouă subsidiară la Chişinău, în Republica Mondova. Pentru anul 2024, casa de avocatură vizează o cifră de afaceri cumulată de peste 2,5 milioane de euro, generată atât de volumul local de business, cât şi de noua subsidiară.

Extinderea activităţilor companiei vine într-un context favorabil de dezvoltare economică pentru  Republia Moldova, datorită apropierii din ultimii doi ani de Uniunea Europeană. Echipa dedicată de avocaţi din Chişinău va avea rolul de a valorifica oportunităţile de investiţii străine, din sectoare precum IT, Business Process Outsourcing, automotive, retail, sectorul bancar sau industria tutunului, prin asistenţă legală pentru mediul de business din ce în ce mai efervescent din Republica Moldova.

În ultimii ani, se remarcă o creştere a numărului corporaţiilor multinaţionale care şi-au extins strategic afacerile în Republica Moldova – câteva dintre cele mai recente exemple fiind Schoni Finefood din Elveţia, Kaufland, BauTex Composites (Germania) sau Scan Plast/ Tunetanken (Danemarca).

Efervescenţa investiţiilor străine din Republica Moldova a adus o creştere de 50% a volumelor în 2022 faţă de 2021, potrivit statisticilor Băncii Naţionale a Moldovei*, iar în 2023 observăm că acestea s-au menţinut pe un trend pozitiv. Prin expertiza noastră solidă pe segmentul consultanţei internaţionale în arii precum M&A, corporate law, dar şi achiziţii publice, ne dorim să fim parte activă din dezvoltarea acestei regiuni dinamice”, declară Radu Nemeş, Managing Partner ONV LAW.

Achiziţiile publice oferă oportunităţi semnificative, de asemenea, în contextul în care, în următorii ani, Moldova va avea acces şi la finanţări europene, în valoare totală de peste 2,5 miliarde de euro, prin Mecanismul de Interconectare al Europei, pentru proiecte majore de infrastructură sau de digitalizare.­­

Avocatul Mihail Gorincioi va coordona activitatea ONV LAW la Chişinău. Cu un portofoliu semnificativ de proiecte în domenii precum health & safety, HoReCa, real estate, protecţia mediului şi protecţia drepturilor şi libertăţilor omului, acesta are o expertiză semnificativă în proiecte internaţionale de consultanţă pentru clienţi din diferite geografii, precum Belgia, Franţa sau SUA.

Mihail Gorincioi este membru în Consiliul Centrului de Instruire al Avocaţilor din cadrul Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, formator în domeniul Dreptului Uniunii Europene şi a facut parte din echipa de experţi ai Republicii Moldova în cadrul Consiliului Europei. Este licenţiat al Facultăţii de Drept a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. 

Clienţii pe care îi vom gestiona la Chişinău provin din sectoare precum cel financiar-bancar, logistică şi transporturi, telecom, retail, construcţii, pharma, IT, industria textilă şi infrastructură. În ceea ce priveşte sistemul legislativ din Republica Moldova, deşi imprevizibil, oferă facilităţi mediului de afaceri, precum taxele mici în comparaţie cu restul ţărilor europene, raportarea online a tuturor bilanţurilor contabile, posibilitatea utilizării semnăturii electronice şi costuri operaţionale scăzute. În plus, rezidenţii Zonelor Economice Libere din Republica Moldova se bucură de un şir de beneficii semnificative ce ţin de impozite sau TVA. Între ariile de practică pe care ne vom concentra pe piaţa din Republica Moldova se numără achiziţiile publice, infrastrctura, dreptul societar, imobiliar, telecom, energie şi litigii”, declară Mihail Gorincioi.

Din luna ianuarie a anului curent, ONV LAW este membru al Consiliul Director al Asociaţiei Investitorilor din România în Republica Moldova, care reprezintă principala platformă de dialog între autorităţile centrale şi locale din ţara vecină cu investitorii români, pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri din Republica Moldova.

ONV LAW, fondată în anul 2000, este una dintre cele mai dinamice case de avocatură de pe piaţa din România. În prezent, firma de avocatură asigură Preşedinţia pentru Europa a reţelei juridice globale Legal Netlink Alliance (LNA), ce reuneşte 95 case de avocatură şi peste 1500 de avocaţi din toată lumea. De asemenea, ONV LAW este membră a reţelei juridice globale Interlaw, ce reuneşte peste 8000 de avocaţi, la nivel global.

ONV LAW acordă consultanţă juridică companiilor private, dar şi instituţiilor publice, în mai multe domenii, cum ar fi achiziţii publice, infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, drept societar, imobiliar, concurenţă, telecom, dar şi dreptul muncii, GDPR, IP sau protecţia  mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici