Reţea de proxeneţi români, anihilată în colaborare cu autorităţile franceze

O reţea de proxeneţi a fost anihilată de autorităţile din România, în colaborare cu cele din Franţa, trei persoane fiind arestate preventiv în baza unor mandate europene solicitate de autorităţile judiciare franceze.

1 afișare
Imaginea articolului Reţea de proxeneţi români, anihilată în colaborare cu autorităţile franceze

Reţea de proxeneţi români, anihilată în colaborare cu autorităţile franceze

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul teritorial Galaţi - au fost solicitaţi de autorităţile franceze pentru efectuarea unei comisii interogatorii într-o cauză în care aceştia efectuau cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane de către mai mulţi cetăţeni români, informează, vineri, Biroul de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Comisia rogatorie a constat în nouă percheziţii domiciliare, indisponibilizarea bunurilor despre care se bănuia că ar fi fost dobândite cu bani proveniţi din practicarea prostituţiei, precum şi audierea celor anchetaţi.

În timpul percheziţiilor efectuate în urmă cu două zile, au fost prinşi Dănuţ Iamandi, Gelu Dănuţ Grama şi Sorinel Cernat. Cei trei au fost arestaţi preventiv de magistraţii Curţii de Apel Galaţi, măsura fiind luată în baza mandatelor de arestare europene emise în aceeaşi zi de către autorităţile franceze.

Acţiunea din România a fost declanşată concomitent cu cea a autorităţilor franceze, care au emis mandate europene de arestare pentru cinci persoane. Astfel, Georgeta Grama, Lucica Dumitrescu şi Luminiţa Kleir au fost arestate la Bordeaux, în Franţa, în baza probelor referitoare la practicarea prostituţiei. Constantin Kleir şi Cornel Iamandi au fost daţi în consemn la frontieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici