Românii pot contesta amenzile din starea de urgenţă, începând de azi. Până când se pot adresa instanţei

  • Modul în care autorităţile au aplicat amenzi pe perioada stării de urgenţă a fost declarat neconstituţional
  • Decizia Curţii Constituţionale a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial
  • Termenul în care poţi contesta amenda curge de azi şi se va încheia pe 2 iunie
  • Dacă ai fost amendat, poţi obţine în instanţă anularea amenzilor sau recuperarea banilor dacă ai apucat să plăteşti
5259 afișări
Imaginea articolului Românii pot contesta amenzile din starea de urgenţă, începând de azi. Până când se pot adresa instanţei

Românii pot contesta amenzile din starea de urgenţă, începând de azi. Până când se pot adresa instanţei

 

Decizia CCR 152/2020, prin care Curtea a stabilit că amenzile aplicate pentru nerespectarea ordonanţelor militare sunt neconstituţionale, a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că cei ce au primit amenzi le pot contesta în instanţă.

Termenul de 15 zile în care persoanele amendate pot formula plângeri împotriva procesului-verbal de constatare a fost suspendat pe perioada stării de urgenţă şi începe să curgă de azi.

Concret, te poţi adresa judecătoriei din zona în care ai fost amendat până pe 2 iunie 2020, inclusiv, în condiţiile în care 30 mai va pica sâmbăta, 31 mai duminica, iar 1 iunie va fi zi de sărbătoare legală, astfel că termenul-limită se mută până pe 2 iunie.

În baza deciziei CCR, instanţa de judecată îţi va anula procesul-verbal de contravenţie. Dacă ai plătit deja, vei putea recupera banii de la stat, cu aceeaşi condiţie: să formulezi plângerea contravenţională la judecătorie. 

Toate detaliile despre contestarea amenzilor neconstituţionale sunt aici

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici