Sam Bankman-Fried, regele criptomonedelor, a fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare. Fondatorul FTX ar putea sta 110 ani în spatele gratiilor

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a fost găsit vinovat de fraudă şi spălare de bani de către un juriu din New York. Verdictul îi va aduce probabil pe fostul magnat al criptomonedelor în spatele gratiilor pentru zeci de ani.

1283 afișări
Imaginea articolului Sam Bankman-Fried, regele criptomonedelor, a fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare. Fondatorul FTX ar putea sta 110 ani în spatele gratiilor

Sam Bankman-Fried, regele criptomonedelor, a fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare. Fondatorul FTX ar putea sta 110 ani în spatele gratiilor

Decizia în cel mai important proces legat de criptomonede de până acum a fost pronunţată după mai puţin de cinci ore de deliberare de către juriu. Sam Bankman-Fried a fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare între care s-au numărat: fraudă electronică, conspiraţie pentru fraudă cu valori mobiliare, spălare de bani.

Bankman-Fried a stat nemişcat, cu faţa spre juriu, şi a arătat puţine emoţii în timp ce verdictul a fost citit în sala plină a tribunalului federal din Manhattan, relatează FT.

Vorbind pe treptele tribunalului la scurt timp după verdict, avocatul american Damian Williams a declarat că Bankman-Fried a realizat o fraudă "menită să îl facă regele criptomonedelor". În timp ce "industria criptomonedelor este nouă ... acest tip de corupţie este la fel de vechi ca şi timpul".

Flancat de echipa victorioasă a acuzării, Williams a adăugat că verdictul a fost un avertisment pentru cei care cred că "sunt suficient de inteligenţi pentru a scăpa cu vorba dacă sunt prinşi".

Bankman-Fried, care va face apel împotriva verdictului, îşi va afla pedeapsa exactă pe 28 martie 2024. El va fi condamnat la 110 ani de închisoare dacă va primi pedeapsa maximă pentru toate capetele de acuzare pentru care a fost condamnat, deşi majoritatea inculpaţilor primesc o pedeapsă mai mică.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici