Video Satu Mare: Autorii jafului armat de la staţia Petrom au fost prinşi

Autorii jafului armat de luni care a avut loc la o benzinărie Petrom din municipiul Satu Mare au fost prinşi, fiind vorba despre doi tineri care s-au folosit de un pistol-brichetă şi de o bară metalică pentru a-i speria pe angajaţii benzinăriei.

89 afișări

Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, comisarul şef Liviu Tăut, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că cei doi tineri, Levente V., în vârstă de 19 ani, capul bandei, şi Arnold M., de 18 ani, au fost ajutaţi de trei complici, Marius I., de 18 ani, Antal R., de 21 de ani, şi Raul C., în vârstă de 19 ani, care i-au aşteptat în maşină.

Levente V. a fost prins la Oradea, unde se ascundea la un prieten, având asupra sa jumătate din suma furată, iar ceillaţi patru au fost prinşi pe raza judeţului Satu Mare.

Filmul jafului a fost prezentat, marţi, de şeful IJP Satu Mare, comisarul şef Liviu Tăut, şi şeful secţiei Crimă Organizată din cadrul IJP, Adrian Zbona.

Potrivit comisarului şef Liviu Tăut, cei cinci au pus la cale jaful de mai mult timp, încercând să-l organizeze cât mai bine.

Planul a fost pus la cale de Levente V., care, în urmă cu câteva luni, a fost angajat al staţiei Petrom pe care a jefuit-o. În noaptea de duminică spre luni, cei cinci au pornit împreună cu un autoturism spre staţia de carburanţi Petrom de pe Drumul Botizului, oprind la aproximativ 200 de metri distanţă. Doi dintre ei, Levente V. şi Arnold M., s-au "înarmat" cu o brichetă sub formă de pistol şi cu o bară metalică, şi-au pus cagulele pe faţă, au coborât din maşină şi au intrat în staţia de carburanţi. Aici, ameninţându-i cu pistolul-brichetă pe angajaţi, au furat toţi banii care se aflau în casă şi în seif, aproximativ 8.000 de lei. De asemenea, ei au mai furat două telefoane mobile şi o poşetă, i-au închis în staţie pe angajaţi şi s-au făcut nevăzuiţi. Aceştia au fost surprinşi de camerele de supraveghere ale staţiei Petrom duminică noaptea, la ora 2.17.

În acest timp, ceilalţi trei complici îi aşteptau pe strada Odoreului, unde au împărţit banii. Tot aici şi-au abandonat o parte din vestimentaţie, respectiv cagulele, gecile şi mănuşile. Cei cinci au fost prinşi în noaptea de luni spre marţi, patru în Satu Mare şi al cincilea, capul bandei, la Oradea, unde se ascundea la un prieten.

Cei patru tineri prinşi la Satu Mare urmează să fie prezentaţi, marţi seara, Judecătoriei Satu Mare, cu propunerea de arestare preventivă. Capul grupării se află încă în custodia IJP Bihor, care l-a audiat pe tot parcursul zilei de marţi. Autorii jafului riscă până la 15 ani de închisoare.

Comisarul şef Liviu Tăut a apreciat că acest jaf dovedeşte cât de vulnerabil este sistemul poliţienesc. "Eu le-am atras atenţia colegilor mei că suntem foarte vulnerabili, dar că nu avem fapte care să demonstreze acest lucru. Iată că acum am avut. Asta o să fie o învăţătură de minte pentru poliţişti pe viitor", a declarat Tăut.

Acesta a spus că, deşi a insistat pe lângă autorităţi pentru montarea unor camere de supraveghere a traficului, acestea nu au înţeles demersul poliţiştilor. "Acum, dacă aveam o astfel de cameră de supraveghere a traficului, ar fi fost mult mai uşor pentru noi să-i găsim pe făptaşi", a afirmat şeful IJP.

Directorul regional al Petrom, Ioan Ţou, declara, luni, că doi indivizi mascaţi, înarmaţi cu pistoale, au jefuit, în noaptea de duminică spre luni,o staţie Petrom din municipiul Satu Mare, reuşind să ia, sub ameninţarea armelor, toţi banii care existau în seif.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici