Scandal în Italia. Ministrul Justiţiei a suspendat 52 de ofiţeri care băteau deţinuţi în puşcărie. Imaginile difuzate au ultragiat societatea italiană

  • Violenţele au avut loc în penitenciarul Santa Maria Capua Vetere pe data de 6 aprilie
  • Ministrul Justiţiei a suspendat din exerciţiul funcţiunii 52 de gardieni
  • Camerele surprind cum deţinuţii sunt umiliţi şi abuzaţi fizic
2503 afișări
Imaginea articolului Scandal în Italia. Ministrul Justiţiei a suspendat 52 de ofiţeri care băteau deţinuţi în puşcărie. Imaginile difuzate au ultragiat societatea italiană

Sursa foto: Domani

Mai mulţi deţinuţi din penitenciarul italian Santa Maria Capua Vetere au fost abuzaţi fizic şi umiliţi de către gardienii care ar fi trebuit să-i păzească. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale închisorii au făcut înconjurul Italiei şi au scandalizat opinia publică.

Ministrul Justiţiei, Marta Cartabia, a înaintat un raport către forţele de poliţie abilitate pentru a deschide o anchetă în acest caz. În total, 52 de gardieni ai închisorii problematice au fost suspendaţi din funcţie până la finalizarea anchetei, relatează Corriere della Sera.

Dincolo de acele ziduri înalte care înconjoară închisorile există o autoritate în persoana statului. Drepturile omului nu încetează când acesta este privat de libertate. Iar acest lucru nu poate fi încălcat de angajaţii penitenciarului, care sunt delegaţi să supravegheze la buna organizare a locului, a declarat Ministrul de Justiţie, Marta Cartabia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici