Şeful DNA, despre dosarele Buzatu şi Dumitrescu: De mare corupţie. Avem şi alte cazuri mari / Marius Voineag anunţă reorganizări la serviciile teritoriale

  • Cazurile Buzatu şi Dumitrescu sunt de mare corupţie, dar sunt şi alte dosare „pentru infracţiuni la aproape orice nivel”, spune la Aleph News şeful DNA, Marius Voineag.
  • Voineag spune că ancheta în dosarul care o vizează pe Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al Braşovului, a început înainte să ajungă el procuror-şef.
  • Procurorul şef al DNA anunţă şi reorganizări la serviciile teritoriale.
2983 afișări
Imaginea articolului Şeful DNA, despre dosarele Buzatu şi Dumitrescu: De mare corupţie. Avem şi alte cazuri mari / Marius Voineag anunţă reorganizări la serviciile teritoriale

„Mi se par cazuri de mare corupţie. Indiscutabil, îmi asum. Sunt două dintre cazurile la care s-a lucrat multe luni de zile în condiţii de parchet cu procurori profesionişti. Eu cred că sunt cazuri de mare corupţie”, spune procurorul şef al DNA, Marius Voineag, despre cazurile preşedinţilor Consiliilor Judeţene Vaslui şi Prahova, Dumitru Buzatu şi Iulian Dumitrescu.

El afirmă că a avut „emoţii foarte mari” în cazul flagrantului lui Dumitru Buzatu, fiind vorba despre banii alocaţi DNA: „Am fost într-o situaţie în care se adminstra greu această situaţie. Dacă se mai ivea o situaţie de genul ăsta în perioada aceea eram un pic descoperiţi”.

„Avem cazuri mari. Nu aş vrea să mă bat cu pumnii în piept şi să creez dezamăgiri să nu creăm aşteptări suficient de mari, să creăm dezamăgiri. Sunt dosare în lucru pentru infracţiuni de corupţie la aproape orice nivel”, adaugă Voineag.

Ce spune Marius Voineag despre cazul viceprimarului din Braşov, urmărit de DNA

Întrebat marţi seară la emisiunea OFF/ON RECORD la Aleph News, despre cazul viceprimarului din Braşov, Marius Voineag a spus că acesta a fost redeschis în decembrie 2022.

„E un dosar. Nu ne-a intersat din ce partid este. În primul rând e o cauză care a fost redeschisă înainte să vin eu la nivelul DNA, e o redeschidere care a avut loc în decembrie 2022 şi a început ancheta efectiv, confirmată redeschiderea de către o instanţă de judecată anul trecut, a început ancheta înainte să ajung eu practic procuror şef”, a spus Voineag.

„A fost o clasare la început în cauză, procurorul şef de la Braşov a informat soluţia de clasare, s-a dus conform procedurii la redeschidere la instanţă undeva pe la începutul anului trecut, a dat drumul la efectuarea de acte de urmărire penală”, a explicat procurorul-şef al DNA.

El a spus că politizarea oricărui demers judiciar „e foarte păguboasă”.

Procurorul şef al DNA anunţă reorganizări la serviciile teritoriale

Întrebat despre controlul la serviciile teritoriale, Marius Voineag a spus că acesta nu a fost finalizat şi că rezultatul va fi făcut public după bilanţ: „Vor fi nişte măsuri şi nişte reorganizări pe serviciile teritoriale”.

El spune că sunt procurori cu zero rechizitorii.

„Ce vreau să vă spun este că, lucrând la materialul de bilanţ, mi-am dat seama că avem totuşi procurori care nici nu prea dau clasări, dar nici nu trimit în judecată, adică procurori care fac urmărire penală care n-are nicio legătură cu DNA. Să ştiţi că e un mesaj pe care l-am transmis acum la întâlnirea în care am votat bilanţul, e un mesaj că nu e normal să stai la DNA cu zero rechizitorii, e un mesaj pe care l-au avut şi predecesorii mei, dar e un mesaj natural”, a mai spus şeful DNA la emisiunea OFF/ON RECORD.

El afirmă că „trebuie să ne asumăm că unii care nu fac nimic trebuie să se ducă din DNA, e foarte simplu”.

„Noi avem în momentul de faţă cel mai mare grad de ocupare dintre toate parchetele mari. Bun, dar noi nu putem să stăm să lucreze doar 30-40%”, a adăugat el. Întrebat care este salariul mediu la DNA, el a spus că „e oricum peste 20.000 de lei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici