Soţia lui Hayssam, liberă să părăsească România

Soţia lui Omar Hayssam, Adela, a primit, marţi, decizia instanţei Tribunalului Bucureşti care îi permite să părăsească ţara împreună cu copiii ei pentru o vacanţă în Siria.

2 afișări
Imaginea articolului Soţia lui Hayssam, liberă să părăsească România

Soţia lui Hayssam, liberă să părăsească România

Avocata Carmen Omar a declarat că nu ştie ziua exactă în care cumnata ei şi copiii acesteia vor pleca din România.

În 10 mai, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a admis cererea Adelei Omar, soţia lui Omar Hayssam de a pleca cu cei şapte copii minori în Siria. Instanţa a admis cerea formulată de Adela Omar în 23 martie pe baza Legii numărul 272/2004, sub denumirea de "situaţie juridică minor încuvinţare deplasare în străinătate.

Judecătoria Sectorului 2 a admis ca cei şapte copii minori ai Adelei şi Omar Hayssam să poată pleca în Siria pe perioada verii, între 15 iunie şi 15 august, la bunicii sirianului. Cel mai mic copil are trei ani şi jumătate, iar cel mai mare 16 ani.

Decizia a fost atacată la Tribunalul Bucureşti, de Autoritatea Tutelară din cadrul Primăriei Sectorului 2, însă hotărârea instanţei inferioare a fost menţinută.

Magistratul care a admis cererea Adelei Omar ca cei şapte copii minori ai săi, cu cetăţenie româno-siriană, să poată pleca din ţară - a motivat decizia prin faptul că minorii au dreptul să-şi cunoască rudele şi pentru a nu le periclita dezvoltarea psihică şi morală.

Soţia lui Omar Hayssam, Adela, împreună cu copiii ei vor pleca, marţi noaptea, în vacanţă la bunicii acestora din Siria, după ce în cursul zilei aceasta a primit de la instanţă decizia definitivă prin care li se permite copiilor să părăsească România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici