Spania: 20 de români, încarceraţi după ce au furat 18 tone de cupru

Un număr de 20 de români reţinuţi pentru că au furat 18 tone de cupru din interiorul Tunelului din Cadi, din Barcelona, au fost încarceraţi, în urma ordinului unui judecător de instrucţie, a anunţat poliţia, citată de agenţia Europa Press, în pagina electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Spania: 20 de români, încarceraţi după ce au furat 18 tone de cupru

Spania: 20 de români, încarceraţi după ce au furat 18 tone de cupru

Un total de 18 persoane reţinute au fost încarcerate în închisoarea Modelo din Barcelona, iar singura femeie din grup şi un minor au fost plasaţi în alte centre.

Poliţia a fost sesizată cu privire la prezenţa mai multor persoane suspecte care intenţionau să pătrundă în tunel. Poliţiştii au constatat că bariera de la intrarea în tunel fusese forţată şi că lanţul de la uşă fusese rupt. Ei au observat şi trei bobine de cupru care urmau să fie încărcate în mai multe furgonete.

Patrulele deplasate la faţa locului au localizat rapid cinci persoane care pătrunseseră în tunel şi o furgonetă fără şofer, încărcată cu cablu. Ulterior, poliţia a localizat alte şase persoane, iar în exteriorul tunelului alte trei vehicule la bordul cărora se aflau nouă persoane.

Poliţia a descoperit în total 20.790 de metri de cablu de cupru, cu o greutate aproximativă de 18.600 de kilograme, care se ridică la suma 650.000 de euro.

Persoanele reţinute, de naţionalitate română, sunt 18 bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, precum şi un minor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici