Spania: Bandă de hoţi români, anihilată de poliţişti

Poliţia spaniolă a anihilat o reţea organizată, formată din cetăţeni români, specializată în furturi la domiciliu pe timpul nopţii, în timp ce proprietarii respectivelor locuinţe dormeau, relatează cotidianul El Mundo, în pagina electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Spania: Bandă de hoţi români, anihilată de poliţişti

Spania: Bandă de hoţi români, anihilată de poliţişti

Poliţia a arestat la sfârşitul săptămânii trecute un cetăţean român de 31 de ani, presupusul şef al bandei, şi încă doi tineri români de 26, respectiv 27 de ani, toţi membri ai reţelei, care comiteau furturile.

Alte cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 40 de ani, au fost arestate de poliţie pentru primirea obiectelor furate.

Anchetele regrupate sub denumirea "operaţiunea Morfeu", realizate de poliţia judiciară şi mai multe unităţi teritoriale din zone în care au fost înregistrate delictele, au fost demarate în luna iunie, după denunţarea unui furt în localitatea Galapagar.

Zona în care activa reţeaua cuprindea toată regiunea Madridului şi localităţi din nord-estul ţării. Membrii bandei ajungeau să comită până la cinci furturi pe noapte, împărţindu-se în două grupuri, ţineau legătura prin telefon şi investigau locuinţele pe care urmau să le jefuiască.

De la sfârşitul lui septembrie, grupul a început să facă uz de forţă în comiterea spargerilor. Obiectele furate, în principal din aur, erau ulterior vândute la mâna a doua, au explicat specialiştii din cadrul poliţiei judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici