SRI:SIE şi DNA se adresează SRI pentru interceptări şi au echipamente de preluare a fişierelor audio

SRI a precizat, vineri, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că SIE, DNA, DGIPI din cadrul MIRA şi DCCO din cadrul IGPR se adresează SRI pentru aplicarea autorizaţiilor de interceptare, apoi preiau fişierele audio prin echipamentele tehnice proprii şi le transformă în fişiere scrise.

4 afișări
Imaginea articolului SRI:SIE şi DNA se adresează SRI pentru interceptări şi au echipamente de preluare a fişierelor audio

SRI:SIE şi DNA se adresează SRI pentru interceptări şi au echipamente de preluare a fişierelor audio

Serviciul Român de Informaţii arată că este este autoritatea naţională în materia interceptării comunicaţiilor telefonice, iar „Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul de Informaţii Externe, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MIRA şi Direcţia de Combatere a Crimei Organizate din IGPR, după obţinerea autorizaţiilor legale pentru interceptarea comunicaţiilor, se adresează SRI pentru punerea în aplicare a acestora”.

Potrivit comunicatului, instituţiile menţionate deţin echipamente tehnice prin intermediul cărora pot realiza „activităţi de preluare” a fişierelor audio de la SRI şi să le transforme în fişiere scrise („redarea semnalului audio”).

„În cazul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, operaţiunea tehnică de preluare se realizează începând cu data de 01.03.2006, la solicitarea expresă a acestei instituţii, în baza Protocolului încheiat la 02.03.2004. Echipamentele respective nu permit punerea în aplicare a autorizaţiilor legale pentru interceptarea comunicaţiilor telefonice (realizarea propriu-zisă a interceptărilor), operaţiune tehnică aflată în competenţa SRI”, precizează comunicatul Serviciului Român de Informaţii.

Sursa citată mai susţine că SRI nu deţine date referitoare la dotări tehnice cu capabilităţi de interceptare a comunicaţiilor telefonice, care să fie aflate în posesia SIE, DNA, DGIPI şi DCCO.

„SRI acţionează consecvent pentru respectarea şi aplicarea cu stricteţe a legislaţiei în vigoare pentru obţinerea şi punerea în aplicare a autorizaţiilor legale de interceptare a comunicaţiilor, aspect relevat şi cu prilejul controalelor realizate de către Comisia Parlamentară de Control a Activităţii Serviciului Român de Informaţii”, conchide SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici