Stelian Ion: Pensionările sunt un element de îngrijorare pentru tot sistemul judiciar

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, susţine că pensionările sunt un element de îngrijorare pentru tot sistemul judiciar şi a anunţat că va căuta soluţii pentru a-i determina pe judecători şi procurori să rămână cât mai mult în sistem.

359 afișări
Imaginea articolului Stelian Ion: Pensionările sunt un element de îngrijorare pentru tot sistemul judiciar

Stelian Ion: Pensionările sunt un element de îngrijorare pentru tot sistemul judiciar

„Pensionările sunt un element de îngrijorare pentru tot sitemul judiciar şi lucrul ăsta are multiple cauze. Chestiunea creşterii vârstei de pensionare am lămunir-o: am spus că nu există niciun proiect în acest sens”, a declarat vineri Stelian Ion.

Acesta a spus că legislaţia din prezent încurajează ieşirile la pensie la o vârstă mică.

„Pe de alătă parte, avem în vigoare o legislaţie care într-un fel încurajează ieşirea la pensie la o vârstă destul de mică, De asemenea, sunt şi alte cauze legate de condiţiile de lucru. Sunt judecători şi procurori care au în soluţionare zeci, sute de dosare, şi după o uzură de ani de zile la un moment dat ajung la concluzia că merită mai degrabă să iasă la pensie decât să îşi continue activitatea, ceea ce e extrem de trist”, a mai spus ministrul.

Acesta a precizat că va încerca să găsească soluţii pentru a-i determina pe aceştia să rămână în sistemul judiciar: „Contează foarte mult experienţa pe care au acumulat-o şi, într-un stat normal, magistraţii lucrează până la vârste înaintate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici