Sucevean, cercetat pentru deţinere şi port ilegal de arme

Un sucevean este cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, după ce poliţiştii au descoperit că acesta deţinea ilegal arme de foc şi muniţie din cel de-al doilea război mondial, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3 afișări
Imaginea articolului Sucevean, cercetat pentru deţinere şi port ilegal de arme

Sucevean, cercetat pentru deţinere şi port ilegal de arme

Potrivit IPJ Suceava, poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice l-au surprins în flagrant pe Vasile N.( 62 ani), din comuna suceveană Stulpicani care deţinea ilegal la stâna aflată în proprietatea sa două carabine militare originale, 11 cartuşe cu glonţ aferente, 300 de grame pulbere pentru cartuşe militare, 6 cartuşe de vânătoare sertizate manual, 32 de capse pentru cartuşe de vânătoare şi alte elemente de muniţie, respectiv 25 de tuburi pentru cartuşe militare şi 27 proiectile glonţ, toate în stare de funcţionare.

Aceeaşi sursă precizează că potrivit primelor cercetări efectuate de poliţişti, armele de foc, muniţia şi elementele de muniţie militară provin din cel de-al doilea război mondial, iar Vasile N. le-a păstrat ascunse şi le-a întreţinut în stare de funcţionare în scopul "comiterii de acte de braconaj cinegetic".

Totodată, s-a stabilit că pulberea pentru cartuşele militare provine din desertizarea muniţiei ruginite, operaţiune ce a fost efectuată de Vasile N., iar capsele pentru cartuşe de vânătoare şi cele 6 cartuşe de vânătoare le avea încă de când era vânător autorizat, dar pe care nu le-a predat la poliţie după înstrăinarea armei proprietate.

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru "nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor" şi "nerespectarea regimului materiilor explozive", Vasile N. fiind cercetat în stare de libertate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici