Suporterul stelist care a agresat un cameran poate părăsi Capitala

Instanţa Tribunalului Bucureşti a decis definitiv că suporterul Cătălin Iordan, apărat de un avocat din oficiu, care a lovit un cameraman înaintea derbiului Steaua-Dinamo, poate părăsi Capitala, considerând că măsura preventivă nu se justifică.

2 afișări

Instanţa Tribunalului Bucureşti a decis definitiv că suporterul Cătălin Iordan, apărat de un avocat din oficiu, care a lovit un cameraman înaintea derbiului Steaua-Dinamo, poate părăsi Capitala, considerând că măsura preventivă nu se justifică.

În11 mai, Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti a admis plângerea suporterului Cătălin Iordan privind interdicţia de a părăsi Capitala. Decizia instanţeia fost atacată cu recurs la Tribunalul Bucureştide Parchetul Judecătoriei sectorului 6, însă contestaţia a fost respinsă.

În motivarea deciziei, instanţa arată că ordonanţa dată de procurori prin care i-au interzis lui Iordan să părăsească Capitala nu este argumentată suficient, procurorul "s-a limitat la a face trimiteri la temeiurile care au stat la baza luării măsurii. Deşi sumară, această motivare ar fi fost apreciată de instanţă ca suficientă dacă ordonanţa ar fi menţionat temeiurile concrete ale luări măsurii".

Judecătorii au mai apreciat că "procurorul nu motivează de ce a considerat că există riscul ca inculpatul să împiedice buna desfăşurare a procesului penal, sau că acesta ar încerca să se sustragă (...)sintagmele folosite sunt mult prea generale".

"Din actele de urmărire penală efectuate nu rezultă nici un indiciu care să ducă la presupunerea că inculpatul - persoană integrată social, având un loc de muncă stabil, student, fără antecedente penale - ar putea împiedica buna desfăşurare a procesului penal", se arată în motivarea deciziei.

Cătălin Iordan (23 de ani) - suporterul care a agresat un cameraman de la echipa de ştiri a TVR înaintea derbiului Steaua-Dinamo din aprilie - este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri,lovire şi alte violenţe.

Cameramanul de la TVR Robert Cristea a fost lovit de suporteri cu lanţuri peste picioare înaintea derbiului Steaua - Dinamo. Acesta a nimerit în mijlocul unui grup de suporteri stelişti, care au încercat să-l împiedice să filmeze, l-au lovit cu lanţuri la picioare şi i-au lovit şi camera de filmat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici