Un avocat şi doi notari sunt implicaţi în mai multe tranzacţii imobiliare ilegale din vestul ţării. Ce au descoperit procurorii

  • Un avocat şi doi notari sunt membri ai unei grupări bănuite de cămătărie, şantaj şi înşelăciune.
  • Procurorii susţin că gruparea ar fi deposedat de locuinţe mai multe persoane din judeţul Bihor.
6383 afișări
Imaginea articolului Un avocat şi doi notari sunt implicaţi în mai multe tranzacţii imobiliare ilegale din vestul ţării. Ce au descoperit procurorii

Sursa foto: Mediafaxfoto

Anchetatorii au efectuat 51 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări specializate în tranzacţii imobiliare ilegale, prin cămătărie, şantaj şi înşelăciune.

Acţiunea a avut loc în municipiile Oradea şi Salonta. Potrivit procurorilor, în gruparea formată din 11 membri se aflau un avocat şi doi notari.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 - prezent, cei 11 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, toţi din judeţul Bihor, printre care se numără un avocat şi doi notari publici, ar fi deposedat de locuinţe (apartamente şi case) mai multe persoane din judeţul Bihor, prin metode dolosive, înşelăciune şi rea credinţă. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi identificat persoane vulnerabile, proprietari de imobile şi, profitând de situaţia acestora, prin înşelăciune, şantaj, violenţă, ori acordarea de împrumuturi cu dobândă mascată, le-ar fi pretins să semneze actele de transfer ale imobilelor deţinute, în favoarea membrilor grupării sau a persoanelor din anturajul acestora”, au anunţat anchetatorii.

Percheziţiile s-au desfăşurat la casele suspecţilor, la birouri şi la sediile unor societăţi comerciale, iar la final anchetatorii au ridicat numeroase bunuri, laptopuri, telefoane mobile şi sume de bani.

Totodată, au fost puse în executare opt mandate de aducere, emise pe numele membrilor grupării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici