Un nou caz de corupţie în sănătate. Doi angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, trimişi în judecată pentru luare de mită

Şeful Serviciului Tehnic, Administrativ şi Aprovizionare, precum şi economistul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, au fost trimişi în judecată, pentru luare de mită. În acelaşi dosar este trimis în judecată şi cel care a oferit mita, administratorul unei firme.

318 afișări
Imaginea articolului Un nou caz de corupţie în sănătate. Doi angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, trimişi în judecată pentru luare de mită

Un nou caz de corupţie în sănătate. Doi angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, trimişi în judecată pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bacău au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaţilor Dragos-Constantin Alexa, şef al Serviciului Tehnic, Administrativ şi Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău şi a lui Ion-Doru Pralea, economist în cadrul aceleiaşi unităţi medicale, pentru luare de mită. În acelaşi dosar este trimis în judecată şi B.C., administrator al S.C. Botezatu Construct S.R.L., pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. De asemenea, în cauză a mai fost trimisă în judecată şi SC Botezatu Construct SRL, cercetată pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, cursul lunii noiembrie 2023, în contextul derulării unui contract de execuţie privind efectuarea unor lucrări de întreţinere şi igienizare la subsolul şi blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, inculpaţii Alexa Dragoş-Constantin şi Pralea Doru-Ion, ar fi pretins de la inculpatul B.C. suma de 20.000 lei pentru a favoriza interesele acestuia, în sensul semnării procesului verbal de recepţie a lucrărilor, a achitării cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate şi pentru efectuarea unor achiziţii de lucrări viitoare de către unitatea medicală.

„În contextul menţionat mai sus, în data de 14 februarie 2024, inculpatul Alexa Dragoş-Constantin ar fi primit de la omul de afaceri suma de 2.000 euro, ce reprezenta o primă tranşă din banii pretinşi iniţial, din care, la data de 16 februarie 2024, i-ar fi remis 1.000 euro inculpatului Pralea Doru-Ion”, spun procurorii.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici