Un tribunal din Moscova se pronunţă pentru întoarcerea lui Hodorkovski din Siberia

Un tribunal a decis joi mutarea la Moscova a procesului intentat fostului director al grupului petrolier rus Iukos, Mihail Hodorkovski, acuzat de deturnare de fonduri, considerând ilegală desfăşurarea procesului la Cita, în Siberia, unde acesta este deţinut, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Un tribunal din Moscova se pronunţă pentru întoarcerea lui Hodorkovski din Siberia

Un tribunal din Moscova se pronunţă pentru întoarcerea lui Hodorkovski din Siberia

"Preşedintele tribunalului din Moscova a calificat drept ilegală cererea procurorului general adjunct Viktor Grin, de a conduce ancheta preliminară la Cita", a declarat avocatul lui Hodorkovski, Iuri Schmidt.

Fostul director marchează astfel un succes în acest caz, având în vedere că va fi judecat la Moscova şi nu la Cita, la 6.000 de kilometri de capitală, unde se desfăşoară în prezent procesul. Avocaţii săi apreciază că această îndepărtare este menită să le demoralizeze clientul şi să ţină presa la distanţă.

"Salut această decizie, însă mă tem că ea nu va fi respectată", a declarat Iuri Schmidt, explicând că Parchetul general ar putea să o conteste din nou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici