Zsolt Nagy a aflat, la DNA, acuzaţiile care îi sunt aduse în cazul Poşta Română

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, a aflat oficial, marţi, care sunt infracţiunile de care este acuzat în dosarul în care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) investighează modul în care s-a semnat o hotărâre de Guvern privind un teren al Poştei Române.

1 afișare
Imaginea articolului Zsolt Nagy a aflat, la DNA, acuzaţiile care îi sunt aduse în cazul Poşta Română

Zsolt Nagy a aflat, la DNA, acuzaţiile care îi sunt aduse în cazul Poşta Română

Nagy a stat aproximatv 15 minute la DNA, timp în care i-a fost prezentată rezoluţia de începere a urmăririi penale împotriva sa.

"Mi s-a prezentat rezoluţia, urmează să studiem dosarul să vedem învuinuirile şi să vedem exact despre ce este vorba. Noi (el şi avocaul-n.r.) dorim să clarificăm cât mai repede nelămuririle pe care le au procurorii. Probabil că nu înţeleg faptul că rolul unui ministru este acela de a iniţia şi viza acte de guvern", a spus Nagy, la ieşirea din sediul DNA.

El a refuzat să dea numele celorlalţi învinuiţi din acest caz.

Fostul ministru al Comunicaţiilor a subliniat însă că tranzacţia privind terenul Poştei Române a fost perfect legală.

"Este complet falsă acuzaţia procurorilor. Tereneul era deja în proprietatea Poştei Române, avea titlul de proprietate şi era intabulat, iar ipotezele pe care le avansează procurorii sunt aberaţii juridice", a declarat Zsolt Nagy.

În 18 septembrie 2007, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-a sesizat pe preşedintele României pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de Zsolt Nagy, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada decembrie 2004 - iunie 2007 şi faţă de Tudor Chiuariu, ministrul Justiţiei, ambii pentru săvârşirea infracţiunii asimilată infracţiunilor de corupţie, şi anume abuz în serviciu contra intereselor publice având ca urmare obţinerea unui avantaj patrimonial pentru altul, prevăzută de art. 132 din Legea 78/2000 cu modificările ulterioare, în dosarul 240/P/2007.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a dat acordul pentru începerea urmăririi penale în cazul celor doi miniştrii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici