Actorul Michael J. Fox acceptă un Oscar onorific pentru activitatea legată de boala Parkinson

Actorul Michael J. Fox, care a fermecat publicul în comedia TV din anii 1980 "Family Ties" şi în filmele "Back to the Future", a primit sâmbătă un Oscar onorific pentru activitatea de susţinere care a permis strângerea a 1,5 miliarde de dolari pentru cercetarea bolii Parkinson, scrie Reuters.

392 afișări
Imaginea articolului Actorul Michael J. Fox acceptă un Oscar onorific pentru activitatea legată de boala Parkinson

realmikejfox, Instagram

Fox a fost diagnosticat cu Parkinson la vârsta de 29 de ani. Ulterior, el şi-a întrerupt cariera de actor şi a înfiinţat, în 2000, Fundaţia Michael J. Fox pentru cercetarea bolii Parkinson pentru a ajuta la finanţarea unui tratament.

Actorul canadian a fost premiat la gala anuală Governors Awards, unde o mulţime de vedete de primă mână, printre care Tom Hanks şi Jennifer Lawrence, l-au ovaţionat în picioare.

Fox a spus că cea mai grea parte a diagnosticului său a fost "lupta cu incertitudinea" şi că a ţinut diagnosticul său secret ani de zile pentru că "nu ştiam dacă publicul ar putea râde dacă ar şti că mă lupt cu boala".

Actorul, acum în vârstă de 61 de ani, a primit premiul umanitar Jean Hersholt din partea consiliului guvernatorilor Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice, grupul care decernează premiile Oscar, şi a fost prezentat de prietenul Woody Harrelson.

"A transformat un diagnostic înfricoşător într-o misiune curajoasă", a spus actorul din "Cheers".

Printre ceilalţi laureaţi ai Governors Awards s-a numărat şi prolifica compozitoare Diane Warren, ale cărei cântece au fost incluse în peste 100 de filme.

Warren, în vârstă de 66 de ani, a fost nominalizată la Oscar pentru cel mai bun cântec original de 13 ori, dar nu a câştigat niciodată.

"Am aşteptat 34 de ani să spun asta: Aş vrea să mulţumesc Academiei", a spus Warren în aplauzele sălii.

Au mai fost premiaţi regizorul australian Peter Weir, cunoscut pentru filme precum "Witness" şi "Dead Poets Society", şi Euzhan Palcy, care a devenit prima femeie de culoare care a regizat un film pentru un mare studio de la Hollywood cu "A Dry White Season".

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici