Actorul William Hurt a murit. A fost laureat al premiului Oscar

  • Actorul William Hurt a murit la 71 de ani, din cauze naturale
  • A fost cunoscut pentru rolurile jucate din filmele „Broadcast News” şi „Sărutul femeii păianjen”
  • A fost nomnalizat de patru ori la Premiile Academiei şi a câştigat Oscarul o dată
7797 afișări
Imaginea articolului Actorul William Hurt a murit. A fost laureat al premiului Oscar

Sursa foto: Profimedia

Actorul american William Hurt a murit duminică din cauze naturale, la vârsta de 71 de ani, a precizat fiul său într-un comunicat. Hurt a decedat liniştit, înconjurat de familie, la casa sa din Portland, Oregon.

Actorul a fost diagnosticat în trecut cu cancer de prostată, care s-a răspândit mai apoi la oase. În 2018 a început o formă alternativă de tratament bazat pe chimioterapie, care la acea vreme, i-a salvat viaţa.

Hurt a avut o carieră lungă şi era cunoscut pentru rolurile sale în filme precum Broadcast News, The Big Chill şi Body Heat.

A fost nominalizat de patru ori la premiile Oscar. A câştigat mult râvnita distincţie pentru rolul pe care l-a interpretat în pelicula din 1985, „Sărutul femeii păianjen”. Atunci a jucat rolul unui bărbat gay care împarte celula cu un prizonier politic în Brazilia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici