Adio vacanţe în Grecia, Spania şi Italia? Specialiştii anunţă o schimbare majoră în turism: călătorii aleg destinaţii mai răcoroase precum Danemarca, Cehia sau Irlanda

Temperaturile ridicate din timpul verii în sudul Europei ar putea determina o schimbare de durată în obiceiurile turiştilor, mai mulţi călători alegând destinaţii mai răcoroase sau făcându-şi vacanţele primăvara sau toamna pentru a evita căldura extremă, prevăd organismele de turism şi experţii, relatează Reuters.

90918 afișări
Imaginea articolului Adio vacanţe în Grecia, Spania şi Italia? Specialiştii anunţă o schimbare majoră în turism: călătorii aleg destinaţii mai răcoroase precum Danemarca, Cehia sau Irlanda

Adio vacanţe în Grecia, Spania şi Italia? Specialiştii anunţă o schimbare majoră în turism: călătorii aleg destinaţii mai răcoroase precum Danemarca, Cehia sau Irlanda

Datele Comisiei Europene de Turism (ETC) arată că numărul persoanelor care speră să călătorească în regiunea mediteraneană în perioada iunie-noiembrie a scăzut deja cu 10% faţă de anul trecut, când vremea toridă a dus la secetă şi incendii de vegetaţie.

Destinaţii precum Republica Cehă, Danemarca, Irlanda şi Bulgaria au înregistrat între timp o creştere a interesului.

"Anticipăm că, în viitor, condiţiile meteorologice imprevizibile vor avea un impact mai mare asupra alegerilor călătorilor în Europa", a declarat Miguel Sanz, şeful ETC.

Un raport al organismului de comerţ arată, de asemenea, că 7,6% dintre călători consideră în prezent că fenomenele meteorologice extreme reprezintă o preocupare majoră pentru călătoriile din perioada iunie-noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici