Cât de bătrân te simţi ca spectator? Iată filmele care împlinesc 20 de ani în 2020

  • În 2020 se împlinesc 20 de ani de la lansarea unor filme celebre precum Gladiator, X-Men, Cast Away, Requiem for a Dream sau American Psycho
  • Multe din filmele anului 2000 au fost mari succese de public, altele au fost lăudate de critică şi au devenit între timp filme-cult
  • 2000 a fost anul lui Ridley Scott: filmul său, Gladiator, primea 12 nominalizări la Oscar
1306 afișări
Imaginea articolului Cât de bătrân te simţi ca spectator? Iată filmele care împlinesc 20 de ani în 2020

„Gladiatorul” / Sursa FOTO: Profimedia

Cel mai premiat film al anului 2000 a fost Gladiator-ul lui Ridley Scott. A primit douăsprezece nominalizări la Oscar şi 5 premii ale Academiei Americane, inclusiv pentru cel mai bun film şi cel mai bun actor în rol principal – Russell Crowe.

Cast Away, povestea unui Robinson Crusoe modern, i-a adus lui Tom Hanks un Glob de Aur pentru rol principal.  X-men, filmului lui Bryan Singer din 2000, a marcat începutul unei francize care numără acum 13 filme.

Almoust Famous, care evocă scena rock-ului american din anii 70, a câştigat Globurile de Aur pentru cea mai bună comedie şi cea mai bună actriţă – Kate Hudson. La Oscarurile din 2000, Julia Roberts obţinea statueta pentru cea mai bună actriţă cu prestaţia din Erin Brockovich.

Anul 2000 a fost momentul de lansare şi pentru multe producţii devenite între timp filme-cult: Virgin Suicides – debutul regizoral al Sofiei Coppola, Memento – al cărui succes i-a permis lui Christopher Nolan să facă ani mai târziu trilogia Batman, Inception sau Interstellar, Requiem for a Dream al lui Darren Aronofsky – considerat azi unul dintre cele mai bune filme ale începutului de mileniu sau American Psycho – datorită căruia Christian Bale şi-a câştigat faima de actor versatil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici