Cea mai valoroasă colecţie privată de bijuterii din lume este expusă la Londra

Peste 700 de articole colectate de regretatul colecţionar de artă austriac Heidi Horten sunt expuse înainte de licitaţia de caritate estimată de 120 de milioane de lire sterline la Geneva.

1453 afișări
Imaginea articolului Cea mai valoroasă colecţie privată de bijuterii din lume este expusă la Londra

Sursa foto: Christies

Cea mai valoroasă colecţie privată de bijuterii din lume va fi expusă la Londra de sâmbătă, înainte de ceea ce se aşteaptă să fie o licitaţie de caritate record de 120 de milioane de lire sterline.

Cele peste 700 de bijuterii adunate de regretatul colectionar de artă miliardar austriac Heidi Horten se află într-un turneu mondial, care va avea la New York, Singapore, Taipei şi Londra, în preajma unei licitaţii în patru părţi la Christie's din Geneva. Unele dintre piesele de top vor fi expuse publicului în sala de licitaţii St James' din centrul Londrei de sâmbătă până miercuri.

Colecţia include un inel Cartier din aur alb şi diamant, încrustat cu Sunrise Ruby, cea mai valoroasă piatră preţioasă fără diamant din lume, pe care Horten a cumpărat-o cu 30,4 milioane de dolari la licitaţie în urmă cu opt ani. Rubinul rar din Myanmar, de 25,59 de carate, este descris de Institutul Elveţian de Gemmologie drept o „comoară unică a naturii” şi se aşteaptă să se vândă cu 15-20 de milioane de dolari, scrie The Guardian.

De asemenea, sunt scoase la licitaţie Briolette of India, un diamant incolor de 90,38 carate tăiat de bijutierul Harry Winston şi un colier de perle naturale cu trei fire, cu o închizătoare de diamant roz de 11 carate, estimate să se vândă între 7 şi 10 milioane de dolari.

În total, colecţia este de aşteptat să ajungă la peste 150 de milioane de dolari, devenind cel mai valoros set de bijuterii vândute vreodată la licitaţie.

Rahul Kadakia, şeful internaţional de bijuterii Christie, a descris comorile lui Horten drept „colecţia unei vieţi”.
 
„De la Bulgari la Van Cleef & Arpels, de la o mică piesă de memorie personală la Briolette din India, acesta este visul unui colecţionar”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici