Christie’s scoate la licitaţie cel mai mare diamant albastru din lume. Se aşteaptă ca acesta să se vândă cu 50 de milioane de dolari

Cel mai mare diamant de culoare albastru intens, fără cusur, scos vreodată la licitaţie, ar putea fi vândut cu până la 50 de milioane de dolari la o vânzare de bijuterii rare organizată de Christie's la Geneva, pe 7 noiembrie, a anunţat joi casa de licitaţii.

757 afișări
Imaginea articolului Christie’s scoate la licitaţie cel mai mare diamant albastru din lume. Se aşteaptă ca acesta să se vândă cu 50 de milioane de dolari

Sursa foto: X/Twitter

Cunoscut sub numele de "Bleu Royal", acest diamant albastru strălucitor - care este montat într-un inel - este unul dintre cele mai rare diamante descoperite vreodată.
 
"Ceea ce îl face pe Bleu Royal atât de rar şi special este dimensiunea sa. La 17,6 carate, este cel mai mare de acest fel", a declarat Rahul Kadakia, şeful internaţional al departamentului de bijuterii al Christie's.
 
"Culoarea este foarte bogată în mod natural, iar din punct de vedere intern este cât se poate de impecabil".
 
În 2016, Christie's a vândut un diamant albastru rar, de 14,6 carate, cunoscut sub numele de "Oppenheimer Blue", pentru mai mult de 57 de milioane de dolari.
 
"Sperăm că îl va întrece pe Oppenheimer", a spus Kadakia despre "Bleu Royal".
 
"L-am plimbat prin toată lumea, în Asia, în SUA şi Europa, şi am avut un interes bun din partea colecţionarilor din întreaga lume".
 
În cadrul unei licitaţii online separate, care va avea loc între 3 şi 16 noiembrie, Christie's va oferi un colier de perle purtat de Audrey Hepburn, un simbol al cinematografiei şi al modei, în scena finală a filmului "Roman Holiday" din 1953.
 
"L-am evaluat la un preţ cuprins între 20.000 şi 30.000 de dolari, aşa că este destul de rezonabil", a declarat Kadakia. "Toată lumea poate fi Audrey Hepburn".
 
Licitatorul va prezenta, de asemenea, un ceas de mână Rolex purtat de Marlon Brando în filmul "Apocalypse Now" din 1979, pe spatele căruia actorul şi-a gravat semnătura pentru a evita ca aceasta să fie schimbată accidental în timpul filmărilor, relatează Reuters.
 
"Ceea ce îl face cu adevărat unic este faptul că este într-adevăr unul dintre cele mai uşor de recunoscut Rolex care a apărut vreodată la licitaţie", a declarat Remi Guillemin, şeful departamentului de ceasuri din Europa la Christie's.
 
În urmă cu doi ani, ceasul, evaluat acum la o valoare cuprinsă între 1 şi 2 milioane de franci elveţieni, a fost vândut la licitaţie pentru 2 milioane de franci elveţieni (2,2 milioane de dolari).
 
"Este într-adevăr excepţional să ai ambele piese de la actori incredibili - un Rolex de la Marlon Brando şi un colier de la Audrey Hepburn", a declarat Guillemin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici