Companiile retrag suportul online pentru mai multe jocuri vechi. Serverele oficiale, închise definitiv

Sfârşitul unei epoci.

4192 afișări
Imaginea articolului Companiile retrag suportul online pentru mai multe jocuri vechi. Serverele oficiale, închise definitiv

În ultimul an, companiile nu mai doresc să aloce resurse pentru întreţinerea jocuri video vechi de mai bine de 10 ani şi nici nu reuşesc să le mai menţină compatibile cu noile sisteme de operare şi hardware.

De asemenea, companiile respective îşi doresc să se concentreze pe dezvoltarea de noi jocuri şi servicii online, iar în cazul jocurilor vechi care au foarte mulţi fani, dezvoltă o versiune refăcută (remastered/remake) a jocurilor vechi pentru a le vinde din nou pe piaţă, la preţ întreg sau la jumătate (exemple: Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered, Skyrim Special Edition, Mafia Definitive Edition, The Last of Us Part 1,Final Fantasy VII Remake etc.). 

Ubisoft a anunţat că va închide serviciile online pentru 15 jocuri pe data de 1 septembrie 2022, printre care Assassin’s Creed 2,  Assassin’s Creed Brotherhood, Assassin’s Creed Revelation, Assassin’s Creed 3, Assassin’s Creed Black Flag, Far Cry 3, Splinter Cell: Blacklist şi Prince of Persia: The Forgotten Sands, transmitea IGN. World in Conflict a fost retras de ceva timp din magazinele Ubisoft şi mai poate fi găsit doar pe GOG.  

Mare parte din jocurile produse de Ubisoft, deşi nu mai au servere pentru modul multiplayer, pot fi cumpărate în continuare ca jucătorii să se bucure de experienţa poveştilor în modul single-player. 

Recent, Electronic Arts a anunţat că va retrage suportul online pentru modul multiplayer a trei jocuri din seria Battlefield - Battlefield 1943, Battlefield Bad Company şi Battlefield Bad Company 2. Primele două au fost lansate exclusiv pe console, dar Bad Company 2 a fost lansat şi pe computere personale.

Acestea vor fi retrase din vânzare pe 28 aprilie 2023, iar din 8 decembrie 2023, serverele multiplayer vor fi închise definitiv, anunţă site-ul oficial al EA. 

"Pe măsură ce ne apropiem de 15 ani de la lansarea Battlefield 1943 (lansat în 2009) şi Bad Company 1 & 2 (lansate în 2008 şi în 2010), anunţăm că călătoria lor se apropie de sfârşit.

Începând cu 28 aprilie 2023, Battlefield 1943 şi Battlefield: Bad Company 1 & 2 vor fi eliminate din magazinele digitale şi nu le veţi mai putea achiziţiona. Va urma apoi retragerea serviciilor online pentru aceste titluri, care va avea loc pe 8 decembrie 2023.  La Bad Company 1 & 2  puteţi continua să  jucaţi modurile offline, respectiv campania single-player". 

Fanii s-au declarat nemulţumiţi de decizia luată de Electronic Arts potrivit comentariilor postate pe IGN.

Mulţi dintre ei se plâng că au plătit 50-60 euro pentru aceste jocuri la vremea respectivă, sperând că se vor bucura pentru tot restul vieţii de ele. 

Unii dintre ei susţin că se aşteptau demult ca EA să dezvolte Battlefield Bad Company 3 pentru a continua povestea din primele două jocuri.

Dar producătorii s-au axat din 2011 pe seria principală Battlefield unde au adus îmbunătăţiri semnificative în modul multiplayer. 

Încă din 2022, jocuri vechi ca Red Alert 3 din seria Command & Conquer nu mai pot fi jucate în modul multiplayer din cauza că serverele au fost închise de anul trecut, iar primul joc Titanfall a fost retras din magazine. 

În 2014, multor alte jocuri video le-au fost retrase suportul online - trilogia Crysis, Medal of Honor, dar şi  primelor jocuri din seria Battlefield ca Battlefield 1942, Battlefield 2, Battlefield 2142 ce nu mai pot fi cumpărate nicăieri. 

În 2020, Rockstar a decis să închidă definitiv serverele la Grand Theft Auto IV, mai ales după succesul de care se bucură Grand Theft Auto V Online. 

Jucătorii nostalgici recurg la metode ilegale (precum servere piratate) ca să menţină în viaţă comunităţile de fani ai modurilor multiplayer din jocurile mai vechi ce nu au mai primit suport online oficial din partea producătorilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici