De zilele Bucureştiului se organizează cel mai mare spectacol muzical cu A.I.

  • PIXEL a făcut spectacol pe faţada Casei Poporului, de ziua Bucureştiului.
  • România e pe ultimul loc în Europa la ponderea companiilor care folosesc A.I.
  • A.I. este tot mai des utilizat în divertisment şi festivaluri din 2022.
13031 afișări
Imaginea articolului De zilele Bucureştiului se organizează cel mai mare spectacol muzical cu A.I.

Sursa foto - creart Bucuresti

La mulţi ani dragi bucureşteni!

Pe 23 septembrie 2023, în Piaţa Constituţiei, bucureştenii, dar şi spectatorii din afara capitalei, au asistat la un spectacol de video mapping pe faţada Palatului Parlamentului, pe care au fost proiectate imagini spectaculoase pe un fond de muzică antrenantă în care a fost implicată tehnologia inteligenţei artificiale.

Potrivit unor statistici de pe Euronews, numărul companiilor româneşti care folosesc AI a crescut cu 50%, însă România este încă pe ultimul loc în Europa la acest capitol.
Dar există un început pentru toate.

Spectatorii au făcut cunoştinţă cu PIXEL, noul MC virtual al iMapp Bucharest, care s-a adresat publicului, direct de pe cea mai mare suprafaţă de proiecţie din lume.

,,Salut, eu sunt PIXEL, bine aţi venit la cel mai mare eveniment de video mapping din lume - iMapp Bucharest – Winners League, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin CREART, graţie unui parteneriat încheiat cu cinci dintre cele mai importante festivaluri de video mapping din lume", a declarat PIXEL când i-a întâmpinat pe spectatori.

Şi asta nu a fost tot. Bucureştenii au avut parte şi de spectacole muzicale, urmată de o demonstraţie artistică cu holograme care au exprimat talent, cosmopolitism şi diversitate şi au încântat publicul de toate vârstele.

Nu este prima oară când Bucureştiul a arătat ca Londra futuristă din jocul video Watch Dogs. Anual, în Bucureşti, se desfăşoară festivalul Spotlight cu un joc impresionant de lumină, culoare şi sunet pe monumente iconice, ca Ateneul sau statuia ecvestră a regelui Carol I.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici