Elon Musk contraatacă. A dat în judecată Twitter

Elon Musk contraatacă. A dat în judecată Twitter, intensificându-şi lupta juridică împotriva companiei de socializare în legătură cu încercarea sa de a renunţa la achiziţia de 44 de miliarde de dolari.

749 afișări
Imaginea articolului Elon Musk contraatacă. A dat în judecată Twitter

Procesul lui Musk a fost intentat vineri, la câteva ore după ce cancelarul Kathaleen McCormick de la tribunalul din Delaware a ordonat un proces de cinci zile, începând cu 17 octombrie, pentru a stabili dacă Musk poate renunţa la tranzacţie, scrie The Guardian.

Documentul nu a fost făcut public, însă, conform regulilor instanţei, o versiune redactată ar putea fi publicată în curând.

Tot vineri, Musk a fost dat în judecată de un acţionar al Twitter, care a cerut instanţei să îi ordone miliardarului să încheie afacerea, să constate că acesta şi-a încălcat datoria fiduciară faţă de acţionarii Twitter şi să acorde despăgubiri pentru pierderile cauzate.

Acţiunea susţine că Musk are o datorie fiduciară faţă de acţionarii Twitter, din cauza participaţiei sale de 9,6% în companie şi pentru că acordul de preluare îi conferă dreptul de veto asupra multor decizii ale companiei.

Procesul a fost intentat de Luigi Crispo, care deţine 5.500 de acţiuni Twitter.

Musk, cea mai bogată persoană din lume şi directorul general al Tesla, a declarat pe 8 iulie că renunţă la preluare şi a acuzat Twitter că a încălcat acordul prin prezentarea eronată a numărului de conturi false de pe platforma sa.

Twitter l-a dat în judecată câteva zile mai târziu, calificând afirmaţiile privind conturile false drept o diversiune şi spunând că Musk era obligat prin contractul de fuziune să încheie tranzacţia la 54,20 dolari pe acţiune.

Acţiunile companiei au încheiat vineri la 41,61 dolari, cea mai mare cotaţie de când Musk a renunţat la afacere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
elon musk,
twitter

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici