Google îşi va anunţa utilizatorii dacă găseşte date personale despre ei în căutare

Google îşi va anunţa utilizatorii dacă găseşte date personale despre ei în Căutare, cum ar fi numere de telefon, adrese de domiciliu sau e-mailuri, astfel încât să le poată elimina.

519 afișări
Imaginea articolului Google îşi va anunţa utilizatorii dacă găseşte date personale despre ei în căutare

Google îşi va anunţa utilizatorii dacă găseşte date personale despre ei în căutare

Google a oferit anterior un instrument care le permite utilizatorilor să solicite eliminarea rezultatelor căutării, compania facilitează acum acest lucru şi prin lansarea unui nou dashboard.

De acum înainte, Google îşi va notifica utilizatorii în cazul în care găseşte date personale despre ei în Search, cum ar fi numere de telefon, adrese de domiciliu sau e-mailuri, pentru ca aceştia să le poată elimina, conform engadget.com.

Google îi va anunţa pe utilizatori dacă informaţiile lor de contact sau alte date apar în rezultatele Google Search.

Noul dashboard va fi disponibil la început doar în SUA, în limba engleză, dar Google spune că lucrează pentru a-l introduce şi în alte regiuni.

Google îşi dublează, de asemenea, angajamentul de a proteja utilizatorii de găsirea conţinutului explicit şi imagini neconsensuale, permiţând oamenilor să elimine "orice imagine personală explicită pe care nu mai doresc să fie vizibilă în căutare".

"De exemplu, dacă aţi creat şi încărcat conţinut explicit pe un site web, apoi l-aţi şters, puteţi solicita eliminarea acestuia din Search dacă este publicat în altă parte fără aprobare. Această politică nu se aplică conţinutului pe care îl comercializaţi în prezent", a precizat Google.

Google subliniază că eliminarea imaginilor personale explicite din Google Search nu le va elimina din sursă, cum ar fi un site web, dar acestea nu vor mai apărea în rezultatele Google Search.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici