Haitienii sunt în stare de şoc după moartea cântăreţului Mikaben în timpul unui concert la Paris. Momentul în care artistul se prăbuşeşte pe scenă

În vârstă de 41 de ani, cântăreţul haitian Mikaben, despre care s-a spus că este „unul dintre cei mai talentaţi artişti ai generaţiei sale”, s-a prăbuşit pe scenă, în timpul unui concert la Paris şi a murit.

5130 afișări
Imaginea articolului Haitienii sunt în stare de şoc după moartea cântăreţului Mikaben în timpul unui concert la Paris. Momentul în care artistul se prăbuşeşte pe scenă

FOTO Twitter

Haitienii i-au adus duminică un omagiu cântăreţului Mikaben, a cărui moarte subită în timpul unui concert la Paris a lăsat ţara sa înmărmurită, scrie The Guardian.

Artistul în vârstă de 41 de ani, al cărui nume real este Michael Benjamin, se presupune că a suferit un atac de cord sau un stop cardiac în timpul unui spectacol sâmbătă, şocându-şi fanii care l-au văzut prăbuşindu-se în timp ce se îndrepta spre ieşirea de pe scenă.

El a apărut la concertul Accor Arena din estul Parisului, care are o capacitate de 20.000 de locuri, ca invitat al grupului haitian Carimi.

Cântăreţul „a murit după ce a suferit o criză pe scenă şi în ciuda eforturilor serviciilor de urgenţă”, au anunţat reprezentanţii sălii de spectacol pe Twitter.

În înregistrările video de pe reţelele de socializare se vede cum acesta cântă, apoi se întoarce brusc şi se îndreaptă spre spatele scenei. El s-a prăbuşit în văzul spectatorilor, muzica s-a oprit şi au fost chemaţi medicii.

! Imagini sensibile, ce vă pot afecta emoţional

 

După moartea sa, omagii au sosit de peste tot din Haiti, iar posturile de radio şi localurile i-au difuzat muzica pe repeat începând de sâmbătă seara.

„Sunt şocat de moartea subită a tânărului şi foarte talentatului artist Michael Benjamin <Mikaben>”, a scris pe Twitter premierul haitian, Ariel Henry. „Am pierdut o figură importantă a muzicii haitiene”.

Rapperul de origine haitiană Wyclef Jean, din grupul hip-hop Fugees, l-a numit „unul dintre cei mai influenţi şi mai inspiraţi tineri artişti ai generaţiei noastre”, într-un interviu acordat ziarului Miami Herald.

„Odihneşte-te în pace”, a scris el într-un omagiu pe Twitter, cu un videoclip în care apare alături de Mikaben. „Plecat prea devreme”.

Fostul premier haitian Jean Henry Céant s-a făcut ecoul laudelor, salutându-l pe Mikaben ca fiind „unul dintre cei mai talentaţi artişti ai generaţiei sale”.

Într-o emisiune specială difuzată de postul de radio Magik9, cântăreaţa Tamara Suffren a declarat că moartea sa a fost „o lovitură pentru ţară” - un stat înglodat în crize de securitate şi de sănătate.

Mikaben, fiul celebrului cântăreţ Lionel Benjamin, s-a născut în capitala haitiană, Port-au-Prince, în 1981, şi era foarte cunoscut pe scena muzicală locală, fiind cântăreţ, scriitor şi producător. El a apărut în mai multe hituri Carimi, printre care Baby I Missed You şi Fanm sa Move.

Zâmbind şi mulţumindu-le fanilor, el a postat un videoclip pentru cei peste 1 milion de urmăritori ai săi de pe Instagram din interiorul Accor Arena, sâmbătă, înainte de concert.

Soţia sa, Vanessa, care este însărcinată, a postat un mesaj în care le mulţumeşte oamenilor pentru rugăciunile lor, dar le cere intimitate.

„Nu sunt în stare să vorbesc. Mi-am pierdut cealaltă jumătate şi nu am cuvinte”, a scris ea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici