Hollywoodul e pe marginea prăpastiei. Scenariştii americani sunt aproape de o grevă catastrofală pentru industria de film

Hollywoodul se află într-o situaţie dificilă deoarece discuţiile pentru a evita o grevă potenţial catastrofală a mii de scenarişti de televiziune şi film au rămas nerezolvate cu doar câteva ore înainte de termenul limită.

958 afișări
Imaginea articolului Hollywoodul e pe marginea prăpastiei. Scenariştii americani sunt aproape de o grevă catastrofală pentru industria de film

Marile studiouri şi platforme de streaming, inclusiv Disney şi Netflix, sunt blocate în discuţii cu puternica Writers Guild of America (WGA), care a ameninţat că va declanşa o grevă marţi, imediat după miezul nopţii, dacă nu se ajunge la o nouă înţelegere.

În cazul în care va avea loc o grevă, night show-urile s-ar putea opri imediat, iar serialele şi filmele programate pentru lansare în cursul acestui an şi ulterior s-ar putea confrunta cu întârzieri majore, relatează France 24.

Ultima dată când discuţiile au eşuat, în 2007, scriitorii de la Hollywood au pus jos pixurile şi tastaturile timp de 100 de zile, ceea ce a costat industria de divertisment din Los Angeles aproximativ 2 miliarde de dolari.

De data aceasta, cele două părţi se înfruntă, deoarece scenariştii cer salarii mai mari şi o parte mai mare din profiturile obţinute din boom-ul streaming-ului, în timp ce studiourile spun că trebuie să reducă costurile din cauza presiunilor economice.

"Cred că toată lumea simte că va fi o grevă", a declarat un scenarist de televiziune din Los Angeles.

"Acesta este un acord care va determina modul în care vom fi compensaţi financiar de către streameri", nu doar acum, ci şi în viitor, au spus aceştia.

Scriitorii spun că devine imposibil să îşi câştige existenţa, deoarece salariile au stagnat sau au scăzut după inflaţie, chiar dacă angajatorii au profituri uriaşe şi cresc salariile directorilor şi actorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici