Moment istoric la Hollywood. Trei femei au fost nominalizate pentru Globul de Aur la categoria cel mai bun regizor

  • Trei femei au fost nominalizate ca regizoare, la ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur.
  • Singura femeie care a câştigat categoria aceasta este Barbara Streisand, pentru filmul „Yentl”.
  • Cele trei nominalizate sunt Regina King, Chloé Zhao şi Emerald Fennell.
413 afișări
Imaginea articolului Moment istoric la Hollywood. Trei femei au fost nominalizate pentru Globul de Aur la categoria cel mai bun regizor

Moment istoric la Hollywood. Trei femei au fost nominalizate pentru Globul de Aur la categoria cel mai bun regizor

O nouă victorie pentru egalitatea de şanse la Hollywood. Trei femei au fost nominalizate la categoria de cel mai bun regizor.

Acesta este un anunţ istoric al organizatorilor galei. Niciodată nu au mai fost nominalizate atât de multe femei la această categorie.

În total 8 femei au fost nominalizate vreodată. Singura câştigătoare a acestei categorii a fost Barbara Streisand, în anul 1983.

Cele trei nominalizate sunt Regina King, Chloé Zhao şi Emerald Fennell.

Regina King este şi favorită la câştigarea premiului, pentru filmul One Night în Miami. Ea a mai câştigat un Glob de Aur, însă în calitate de actriţă.

Chloé Zhao este favorita numărul doi, pentru filmul Nomadland. Pentru acelaşi film a mai câştigat premiul criticilor de film din New York.

Emerald Fennell este şi ea o actriţă consacrată care a făcut trecea la regizorat. Producţia care a făcut-o cea mai cunoscută este The Crown, unde o joacă pe actuala soţie a lui Charles, Camilla Shand. Filmul pentru care este nominalizată anul acesta este „Promising Young Woman”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici