(P) 5 locuri interesante de vizitat în Dubai

Dubai este una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă, în fiecare an, iar după pandemie a fost luat cu asalt de turişti. Este vizitat atât pentru obiectivele fabuloase, cât şi pentru cultura specifică ţărilor arabe şi pentru atmosfera speciala care înconjoară viaţa de aici. Mai jos, sunt mai multe obiective turistice pe care vizitatorii le pot admira, atunci când ajung aici.

193 afișări
Imaginea articolului (P) 5 locuri interesante de vizitat în Dubai

(P) 5 locuri interesante de vizitat în Dubai

Conform statisticilor, şi cererea de bilete de avion este tot mai ridicată pentru această destinaţie. Pe https://www.esky.ro/bilete-de-avion călătorii interesaţi de o vacanţă în Dubai, caută intens zboruri ieftine, care să îi ducă la obiectivele turistice vizate.

1. Un peisaj urban fabulos din Burj Khalifa

Clădirea emblematică din Dubai şi principala atracţie turistică este Burj Khalifa, care, la 829,8 metri este cea mai înaltă clădire din lume şi cel mai faimos punct de interes al oraşului.

Pentru majoritatea vizitatorilor, o vizită la punctul de observaţie de la etajul 124 este o experienţă de neegalat. Priveliştea deasupra orizontului oraşului este sunt pur şi simplu uluitoare.

Experienţa elegantă include o prezentare multimedia atât despre Dubai, cât şi despre clădirea Burj Khalifa, înainte de a ajunge la puntea de observaţie pentru acele privelişti de 360 ​​de grade peste zgârie-nori spre deşert. 

Vizitele pe timp de noapte sunt deosebit de populare în rândul fotografilor datorită faimoaselor panorame create de luminile oraşului Dubai.

2. Dubai Aquarium şi lumea subacvatică

Una dintre atracţiile turistice de top ale oraşului, Acvariul din Dubai găzduieşte 140 de specii de creaturi marine în imensul rezervor suspendat de la parterul Dubai Mall.

Deşi în mall există posibilitatea de a admira gratuit Acvariul, punctul culminant al unei vizite aici este intrarea în grădina zoologică subacvatică, structurată pe trei etaje, în care te vei deplasa prin tunelurile de sticlă, pentru a vedea peştii şi alte vieţuitoare din mediul acvatic.

Acvariul din Dubai oferă o mulţime de experienţe acvatice şi lucruri de făcut pentru vizitatorii care doresc o întâlnire de aproape cu unii dintre locuitorii acvariului, de la hrănirea manuală până la scufundări cu în recifuri. 

Acest acvariu este atât de căutat, încât foarte mulţi turişit rezervă bilete pe https://www.esky.ro/bilete-de-avion/0/0/ci/dxb/dubai doar pentru a-l vedea.

3. Plaja Jumeirah Beach Residence oferă locuri de relaxare

Această fâşie lungă şi largă nisip alb este destinaţia numărul unu pentru vizitatorii Dubaiului. Unele dintre cele mai populare staţiuni cu plajă din Dubai sunt întinse pe toată lungimea sa, ceea ce face din acesta unul dintre cele mai populare locuri de cazare pentru vizitatorii care doresc să se bronzeze.

Zonele publice mari ale plajei au facilităţi excelente, cu o mulţime de şezlonguri, restaurante, salvamari care patrulează pe porţiunile desemnate pentru înot şi operatori de sporturi nautice care oferă jet ski, închiriere de caiace, parasailing şi plimbări cu barca.

4. O plimbare în deşert

Dunele de deşert sunt aproape de zgârie nori. Atât câmpurile de dune şi deşertul din Dubai Desert Conservation Reserve, cât şi dunele portocalii din Maleha se află foarte aproape de oraş.

Tururile de aventură în deşert pot combina o gamă largă de activităţi, de la sandboarding, plimbări cu cămile şi safari cu 4x4 până la spectacole tradiţionale de şoimărie arabă şi cine în deşert sub stele. Există şi opţiuni pentru camparea peste noapte în aer liber.

5. O incursiune în istorie în cartierul Al Fahidi (Vechiul Dubai)

Cartierul Al Fahidi (cunoscut anterior, şi uneori denumit cartierul Bastakia) a fost construit la sfârşitul secolului al XIX-lea pentru a fi casa negustorilor perşi bogaţi care se ocupau în principal cu perle şi textile şi au fost ademeniţi în Dubai din cauza taxelor mici pentru comerţ.

Al Fahidi ocupă porţiunea de est a Bur Dubai de-a lungul apei, iar clădirile de coral şi calcar de aici au fost conservate excelent. Inclusiv turnurile de vânt au fost conservate. Acestea au oferit caselor de aici o formă timpurie de aer condiţionat - vântul prins în turnuri a fost canalizat în case. Negustorii persani au transplantat probabil acest element arhitectural (comun în casele de coastă iraniene) din ţara lor de origine.

Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele turistice din zonă. În realitate, turiştii ajunşi aici, au o gamă atât de variată de activităţi disponibile, încât Dubai chiar este o destinaţie pentru toată lumea şi pentru toate tipruile de turişti.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici