Rapperul Tory Lanez, condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a împuşcat-o pe Megan Thee Stallion

Rapperul canadian Tory Lanez a fost condamnat la 10 ani de închisoare, la mai mult de şapte luni după ce a fost găsit vinovat că a împuşcat-o pe colega sa Megan Thee Stallion în timpul unei dispute în 2020.

770 afișări
Imaginea articolului Rapperul Tory Lanez, condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a împuşcat-o pe Megan Thee Stallion

Sursa foto: Twitter

Judecătorul David Herriford i-a dat sentinţa rapperului în vârstă de 30 de ani, al cărui nume real este Daystar Peterson, în timpul unei audieri la Curtea Superioară din Los Angeles, care fusese amânată din cauza unor întârzieri.
 
Pe 23 decembrie, un juriu l-a găsit vinovat pe Lanez de port de armă de foc încărcată şi neînregistrată într-un vehicul, de atac cu o armă semiautomată şi de descărcare de armă de foc cu neglijenţă gravă.
 
Lanez a fost acuzat că a împuşcat-o pe rapperiţa câştigătoare a premiului Grammy Megan Thee Stallion, în vârstă de 28 de ani, rănind-o la picior după o petrecere la piscină în Hollywood Hills în iulie 2020.
 
Împuşcătura a fost precedată de o ceartă care s-a încins când cei doi au început să îşi atace reciproc carierele muzicale, a declarat ea în faţa instanţei în timpul procesului, relatează Reuters.
 
Megan Thee Stallion, care s-a născut Megan Pete, a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală şi a petrecut patru zile în spital înainte ca terapia fizică să-i permită să meargă din nou.
 
Ea nu a participat la audierea pentru pronunţarea sentinţei, spunând că nu a putut suporta să fie în aceeaşi cameră cu Lanez, dar a scris o declaraţie care a fost citită luni în instanţă, a relatat New York Times.
 
"El nu numai că m-a împuşcat, dar şi-a bătut joc de trauma mea", se arată în declaraţie. "Aceasta este o declaraţie pentru toţi supravieţuitorii că vieţile lor contează şi că există toleranţă zero pentru tortura care însoţeşte violenţa."
 
Jose Baez, un avocat al apărării care îl reprezintă pe Lanez, a declarat reporterilor din afara tribunalului că el crede că sentinţa a fost prea dură şi că Lanez va face apel la condamnare, spunând că nu a avut parte de un proces corect. Avocaţii lui Lanez ceruseră o sentinţă de eliberare condiţionată.
 
"Am văzut cazuri de omucidere, alte cazuri în care există un deces şi persoana tot primeşte mai puţin de 10 ani", a spus Baez. "Este doar un alt exemplu în care cineva este pedepsit pentru statutul său de celebritate, cineva este folosit ca exemplu".
 
Megan Thee Stallion a câştigat premiile Grammy pentru cel mai bun artist nou, cea mai bună interpretare rap şi cel mai bun cântec rap în 2021. De asemenea, ea a fost nominalizată pentru alte şase premii.
 
Procurorul districtual al comitatului Los Angeles, George Gascon, al cărui birou a instrumentat cazul, a declarat după verdictul din decembrie că femeile, în special cele de culoare, se tem să raporteze infracţiuni precum agresiunea şi violenţa sexuală, deoarece prea des nu sunt crezute.
 
"Faptul că doamna Pete este o artistă de succes a adus în centrul atenţiei problema importantă a violenţei împotriva femeilor", a declarat el reporterilor după verdict.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici