Tom Jones, autorul musicalului „The Fantasticks”, a murit la vârsta de 95 de ani

Tom Jones, textierul, regizorul şi scenaristul "The Fantasticks", cel mai longeviv musical din istorie, a murit din cauza unei boli grave la vârsta de 95 de ani.

36783 afișări
Imaginea articolului Tom Jones, autorul musicalului „The Fantasticks”, a murit la vârsta de 95 de ani

Sursa foto: Twitter

Jones a murit vineri din cauza cancerului la locuinţa sa din Sharon, Connecticut, potrivit lui Dan Shaheen, coproducător al "The Fantasticks", care a lucrat cu Jones încă din anii 1980.
 
Jones, care a făcut echipă cu compozitorul Harvey Schmidt la "The Fantasticks" şi la spectacolele de pe Broadway "110 in the Shade" şi "I Do! I Do!", a fost inclus în American Theatre Hall of Fame în 1998.
 
Musicalul "The Fantasticks" este bazat pe o piesă obscură de Edmond Rostand. Decorul este doar o platformă cu stâlpi, o cortină şi o cutie de lemn.
 
Povestea, o versiune simulată a lui "Romeo şi Julieta", se referă la o tânără fată şi un băiat, aduşi împreună în secret de taţii lor, şi la un sortiment de personaje ciudate.
 
Zeci de actori au apărut în spectacol, de la distribuţia de deschidere din 1960, care îi includea pe Jerry Orbach şi Rita Gardner, la vedete precum Ricardo Montalban şi Kristin Chenoweth, până la Santino Fontana, starul din "Frozen". Spectacolul a primit premiul Tony Honors pentru excelenţă în teatru în 1991, relatează ABC News.
 
Timp de aproape 42 de ani, spectacolul a continuat să se desfăşoare la Sullivan Street Playhouse, cu 153 de locuri, din Greenwich Village, închizându-se în cele din urmă în 2002, după 17.162 de reprezentaţii.
 
În 2006, "The Fantasticks" şi-a găsit o nouă casă în Snapple Theater Center, mai târziu The Theater Center, un complex off-Broadway în inima Times Square. În 2013, spectacolul a sărbătorit atingerea a 20.000 de reprezentaţii. S-a încheiat în 2017, terminând ca fiind cea mai longevivă producţie de orice fel din istoria teatrului american, cu un total de 21.552 de reprezentaţii.
 
Cel mai cunoscut cântec al său, "Try To Remember", a fost înregistrat de sute de artişti de-a lungul deceniilor, printre care Ed Ames, Harry Belafonte, Barbra Streisand şi Placido Domingo. "Soon It's Gonna Gonna Rain" şi "They Were You" se numără, de asemenea, printre cele mai recunoscute melodii ale musicalului.
 
În 1963, Jones şi Schmidt au scris spectacolul de pe Broadway "110 in the Shade", care le-a adus celor doi o nominalizare la Premiul Tony pentru cel mai bun compozitor şi textier. "I Do! I Do!", musicalul lor cu două personaje de pe Broadway, a urmat în 1967, care le-a adus, de asemenea, o nominalizare la premiul Tony pentru cel mai bun compozitor şi textier.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici