Ucigaşul lui John Lennon vrea să scape de închisoare. A cerut eliberarea condiţionată pentru a 11-a oară, dar i s-a refuzat

  • Lui Mark Chapman, cel care l-a împuşcat pe Lennon, i s-a refuzat eliberarea condiţionată pentru a 11-a oară.
  • Refuzul vine la 40 de ani de la crima care a şocat lumea întreagă.
  • Comisia de eliberare se teme că Chapman reprezintă încă un pericol pentru societate.
  • În 2018, la precedenta încercare, ucigaşul a spus că l-a descoperit pe Iisus şi că îi e ruşine pentru faptele sale.
2166 afișări
Imaginea articolului Ucigaşul lui John Lennon vrea să scape de închisoare. A cerut eliberarea condiţionată pentru a 11-a oară, dar i s-a refuzat

Ucigaşul lui John Lennon vrea în libertate. A 11-a încercare, al 11-lea refuz

Mark Chapman, cel care l-a împuşcat pe Lennon, a cerut din nou eliberarea condiţionată. El şi-a încercat din nou norocul săptămâna trecută la New York,. unde a fost intervievat de comisia de eliberarea condiţionată. Apelul său a fost respins pentru a 11-a oară. fără a fi date alte detalii despre decizie.

Chapman l-a împuşcat mortal pe John Lennon în decembrie 1980, când fostul compenent Beatles se întorcea în apartamentul său din New York, de la o sesiune de înregistrări alături de soţia sa, Yoko.

A fost crimă de gradul doi şi ucigaşul a primit o pedeapsă cu închisoarea de la 20 de ani la închisoare pe viaţă.
Din anul 2000, el tot îşi încearcă norocul cu eliberarea condiţionată. Următoarea şansă o are în august 2022, când ar avea 67 de ani.

La precedenta încercare de eliberare condiţionată, comisia i-a explicat de ce i-a respins cererea: "Ai recunoscut că ai planificat cu atenţie şi ai pus în aplicare crima unuia dintre cei mai cunoscuţi oameni din lume doar pentru a câştiga notorietate".

Chapman insistă, însă, că pe măsură ce trec anii se simte din ce în ce mai ruşinat pentru ce a făcut: "În urmă cu 30 de ani nu puteam spune că mi-a fost ruşine pentru fapta mea, însă acum ştiu ce-i aia ruşine", spune el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici