Un actor demult retras din cauza acuzaţiilor de viol a revenit în lumina reflectoarelor

Actorul Kevin Spacey urmează să facă primul său spectacol după cinci ani de pauză, la Muzeul Naţional al Cinematografiei din Torino, unde va primi şi un premiu pentru întreaga sa carieră.

3377 afișări
Imaginea articolului Un actor demult retras din cauza acuzaţiilor de viol a revenit în lumina reflectoarelor

Hepta

Câştigător a două premii Oscar („American Beauty”, „The Usual Suspects”), care a avut un profil scăzut de când a fost acuzat de comportament sexual necorespunzător în 2017, Kevin Spacey este programat să ţină un discurs pe scenă pe 16 ianuarie 2023, în auditoriul emblematicului turn cu cupolă Mole Antonelliana din Torino, care găzduieşte Muzeul Filmului, relatează Variety.

Masterclass-ul, condus de preşedintele muzeului Domenico De Gaetano, va fi urmat de o proiecţie la Cinema Massimo a unui film din cariera lui Spacey pe care actorul îl va selecta şi prezenta.

La începutul acestei luni, Spacey a obţinut o victorie legală atunci când un juriu din New York l-a găsit nevinovat într-un proces civil pentru abuz sexual, purtat de actorul Anthony Rapp. Cu toate acestea, Kevin Spacey este în continuare acuzat în Marea Britanie pentru că ar fi agresat sexual trei bărbaţi când locuia la Londra şi era director artistic al teatrului Old Vic.

Spacey a pledat nevinovat, relatează Variety. Actorul a fost, de asemenea, obligat să plătească daune de 31 milioane de dolari producătorului serialului  „House of Cards” de pe Netflix după ce a fost eliminat din distribuţia thrillerului politic şi a fost acuzat că s-a comportat inadecvat faţă de mulţi membri ai echipajului de producţie. 

Torino este oraşul în care actorul american a revenit anul trecut la actorie, jucând rolul detectivului de poliţie în filmul independent cu buget redus, regizat  de Franco Nero , „L’uomo Che Disegno Dio” („Omul care l-a atras pe Dumnezeu”).

În timpul filmărilor pentru acel film, Spacey a vizitat muzeul şi a primit un tur informal. „Suntem onoraţi că un invitat atât de prestigios precum Kevin Spacey a ales Torino şi un loc instituţional precum muzeul nostru pentru această revenire binevenită şi mult aşteptată”, a declarat preşedintele Muzeului Naţional al Cinematografiei, Enzo Ghigo, într-un comunicat, transmite  10ztalk

Actorul încă nu este binevenit în cinematografia americană, dar pare să se bucure de notorietate în Italia având în vedere că este o ţară foarte conservatoare ce nu îmbrăţişează curentul Woke de la americani, iar premierul Georgia Meloni, care este prima femeie în această funcţie, nu se consideră feministă.

Fanii italieni ai actorului nu par să dea crezare acuzaţiilor pentru viol,dar totuşi, Peninsula Italică o reputaţie foarte proastă în ce priveşte protecţia femeilor şi a minorilor, mai ales din cauza scandalurilor sexuale recente ce implică cardinali de la Vatican accuzaţi pentru viol şi pedofilie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici