Un leu a fost văzut într-o regiune din Ciad în care marile feline dispăruseră în urmă cu 20 de ani

Un leu a fost văzut în Parcul Naţional Sena Oura din Ciad, unde aceste mari feline nu au mai fost văzute din 2004. Descoperirea este surprinzătoare deoarece administratorii parcului credeau că leii au dispărut din zonă.

1399 afișări
Imaginea articolului Un leu a fost văzut într-o regiune din Ciad în care marile feline dispăruseră în urmă cu 20 de ani

Sursa foto: WCS

Fotografia unei leoaice a fost publicată de o echipă de ecologişti de la guvernul Ciadului şi de Wildlife Conservation Society (WCS), cu sediul la New York.

„Fotografia arată o leoaică adultă foarte sănătoasă, în vârstă de aproximativ cinci ani. Sunt sigur că nu este singură", a declarat, pentru BBC, directorul executiv al programului WCS pentru feline mari, Luke Hunter.

Fotografia a fost realizată de la distanţă cu ajutorul unei camere montate în sălbăticie.

„Acest lucru este extrem de încurajator, deoarece femelele sunt baza oricărei populaţii de lei şi nu sunt mari rătăcitoare, ele locuiesc în zone care au pradă şi sunt sigure pentru a-şi creşte puii", a explicat Hunter.

Animalele sălbatice aproape au dispărut din regiune din cauza braconajului care a făcut ravagii în urmă cu zeci de ani. Ulterior, în urma unor programe de conservare internaţionale susţinute de guvernele din Camerun şi Ciad populaţia de animale sălbatice a început să se refacă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici