11/11/2011: Pentru cine a fost cea mai norocoasă zi din acest secol

Câteva mii de cupluri asiatice au ales să se căsătorească pe 11 noiembrie, sperând să înceapă o nouă viaţă sub cele mai bune auspicii, întrucât consideră că data de 11/11/2011 este cea mai norocoasă zi din acest secol.

846 afișări
Imaginea articolului 11/11/2011: Pentru cine a fost cea mai norocoasă zi din acest secol

11/11/2011: Pentru cine a fost cea mai norocoasă zi din acest secol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La biroul stării civile din centrul oraşului Shanghai, într-o zi extrem de aglomerată, peste 400 de logodnici s-au înghesuit vineri dimineaţă, pentru a fi primii care vor fi înscrişi în registre. Unii au preferat să sosească cu mult timp înainte şi să aştepte câteva ore deschiderea uşilor instituţiei.

Li Xue, în vârstă de 26 de ani, voia iniţial să se căsătorească în februarie 2012, dar a ales să devanseze data datorită conotaţiei speciale pe care data de 11 noiembrie 2011 o are în ţara ei.

"Ne căsătorim în ziua cu şase cifre de «1». Vom înceta să mai fim celibatari tocmai în ziua celibatarilor, care este celebrată o dată într-un secol", a declarat ea.

Potrivit unei tradiţii care datează din anii 1990, ziua de 11 noiembrie este considerată în China o zi a celibatarilor ("guanggunjie"), care se întâlnesc pentru a sărbători împreună. Anul acesta, este considerată o ocazie unică într-o sută de ani de a pune capăt celibatului, datorită celor şase cifre de "1", chinezii acordând o importanţă deosebită cifrelor şi combinaţiilor de cifre.

Peste 3.300 de cupluri se vor căsători la Shanghai pe 11 noiembrie, potrivit purtătorului de cuvânt de la primăria oraşului.

În capitala economică chineză va avea loc în acest weekend, cel mai apropiat de data norocoasă, o întâlnire la care vor participa circa 10.000 de celibatari, aflaţi în căutarea iubirii.

În multe alte oraşe din China se oficiază de asemenea sute de mariaje, potrivit presei oficiale chineze.

Adunând toate cifrele care alcătuiesc data de 11/11/2011 se obţine cifra 8, care este o cifră norocoasă prin excelenţă în China. Jocurile Olimpice de la Beijing au debutat la ora 20.08, pe 8 august 2008.

"Noi, chinezii, credem în numere. Poate este vorba de superstiţie, dar eu cred că e ceva fantastic atunci când cifrele tale preferate coincid cu cea mai importantă zi" din viaţa ta, a declarat He Ying, care se mărită şi ea, vineri, la Shanghai.

Pe foarte popularul site de vânzări online Taobao, aparţinând grupului Alibaba, numeroşi comercianţi propun reduceri de până la 50% din preţuri, în virtutea acestei date speciale.

O expertă în feng shui din Hong Kong, Mak Ling Ling, spune că data de 11 noiembrie este propice pentru o căsătorie, dar şi pentru alte evenimente, precum schimbarea locuinţei sau ceremoniile importante.

Credinţa în această zi norocoasă este împărtăşită şi în alte ţări din Asia. În Vietnam, de exemplu, o căsătorie colectivă la care participă 80 de cupluri este prevăzută a avea loc vineri în oraşul Ho Şi Min (fostul Saigon).

În Singapore, unde etnia chineză reprezintă o parte importantă din populaţia acestui oraş-stat, numărul căsătoriilor a crescut de cinci ori în această zi specială.

Chiar şi în Australia, unde pe 11 noiembrie sunt comemoraţi de obicei soldaţii ucişi sau răniţi în luptă, autorităţile au anunţat că numărul căsătoriilor a atins un vârf istoric pentru acest an.

Viitorii tineri căsătoriţi au fost extrem de minuţioşi, a spus Renee Wilkins, pastorul unei congregaţii din statul australian Queensland: "Au ţinut să îşi spună jurămintele de credinţă la ora 11.11".

"Am primit un număr considerabil mai mare de cereri pentru această dată (11 noiembrie)", a spus Clarice Hee, reprezentanta companiei Eternelly Yours, o firmă care organizează nunţi.

Ea consideră însă că fenomenul va fi eclipsat pe 20 noiembrie, în ziua care va marca o altă repetiţie atrăgătoare: 20/11/2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici