14 lucruri interesante pe care nimeni nu le ştie

Exista o serie de fapte istorice de care a auzit foarte puţina lume a auzit. Cine mai ştie azi de indianul Blackbird sau de pasărea gigantică din Argentina ? Puteţi citi o listă aranjată de site-ul istoric vintagenews.

13702 afișări
Imaginea articolului 14 lucruri interesante pe care nimeni nu le ştie

14 lucruri interesante pe care nimeni nu le ştie (Imagine: thevintagenews.com / Mediafax Foto)

1.Blackbird şi calul său

Un indian american numit Blackbird (Pasăre Neagră) a fost îngropat stând pe calul său preferat.

2. Einstein preşedinte

Omului de ştiinţă Albert Einstein îi s-a oferit funcţia de preşedinte a statului Israel. A refuzat.

3.O navă fantoma a trimis un mesaj în codul Morse

În 1984, nava SS Ourang Medan a transmis numeroase mesaje vaselor din apropiere. Unul dintre mesaje spunea: „Toţi ofiţerii, inclusiv căpitanul, sunt morţi. Probabil tot echipajul e mort.“ Următorul mesaj spunea simplu: „Eu mor“. Când nava a fost găsită toţi pasagerii erau morţi, cu gurile deschise şi cu ochii îndreptaţi spre cer cu expresii schimosite. Nu exista nicio rana pe corpurile lor.

4. Sacii de făină, o nouă modă

În timpul Marii Depresiunii unii oameni erau atât de săraci încât trebuiau să coase saci de faină pentru a face haine pentru copii. Când companiile producătoare de făină au aflat au început să vândă saci coloraţi şi decoraţi cu diverse motive.

5. Heroina un medicament

În trecut multe substanţe pe care noi le numim azi droguri, erau considerate medicamente. Heroina era considerată un substiuit al morifinei şi era oferită copiilor care sufereau de accese de tuse.

6. Maimuţa caporal

În timpul Primului Război Mondial o Maimuţă a fost numită caporal şi a primit o medalie.

7. Un compozitor surprinzător

Kim Jong-il a compus şase opere.

8.Un erou surprinzător

Pe perioada liceului preşedintele american Ronald Regan a fost un salvamar. A salvat 77 de persoane.

9. Photoshopul lui Stalin

Stalin obişnuia să-şi retuşeze fotografiile pentru a scoate oamenii morţi din ele.

10. Ciuperca gigantică

O ciupercă din Oregon are aproximativ 2.400 de ani. Sistemul ei de rădăcini este atât de complex că se întinde pe aproape 5 kilometri.

11. Cel mai scurt război din lume

Războiul dintre Anglia şi Zanzibar a durat doar 38 de minute.

12. Pasărea gigantică

Acum 6 milioane de ani, în Argentina trăia o pasare gigantică ce avea anvergura aripilor de 6,5 metri.  Penele ei erau de mărimea unei săbii de samurai.

13. Churchil şi fumatul

Winston Churchil a încercat să se lase de fumat limitându-şi ţigările la 15 pe zi.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici